Prepară deserturi inspirate pentru Paşte
Prepară deserturi inspirate pentru Paşte

Mult-așteptatele Sărbători Pascale nu ar mai fi aceleași fără delicioasele preparate tradiționale care strâng în jurul mesei întreaga familie, cu mirosul lor apetisant. Printre ele, deserturile pufoase și aromate au loc special, încununând meniul bogat cu un festival de savoare pentru papilele gustative.

Probabil abia aștepți să prepari cozonaci, pască, chec și prăjituri, îmbinând cu măiestrie forme, gusturi și texturi cu care să-i delectezi pe cei care îți degustă creațiile. Pentru asta, Dr. Oetker îți vine în ajutor cu gama de produse Professional, care te ajută să eficientizezi costurile și timpii de preparare a bunătăților.

 

De Paște, poți adăuga semnătura ta deserturilor tradiționale și le poți introduce în meniul (restaurantului) tău. Apoi, le poți livra gurmanzilor, celor care nu se descurcă așa de bine la gătit sau celor mai comozi, care nu petrec mult timp în bucătărie. În orice caz, poți profita de oportunitatea de a înregistra un profit suplimentar în această perioadă.

 

Chef Jakob Hausmann, expertul nostru culinar, te inspiră cu rețeta sa de pască cu stafide, pentru prepararea căreia gama Professional îi face munca mai ușoară. Iată ingredientele și pașii de preparare:

Prepară deserturi inspirate pentru Paşte

 

Pască pentru sărbătorile Pascale – semnată de Jackob Hausmann

Nr. porții: 12 buc x 120 gr

 

 

 Ingrediente aluat:

 

Ingrediente umplutură:

 • cremă de brânză 500 gr
 • zahăr 100 gr
 • ouă 3 buc
 • zahăr vanilinat Dr. Oetker Professional 10 gr
 • răzătură lămâie
 • mix Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional 60 gr
 • lapte rece 300 ml
 • stafide înmuiate în rom 100 gr

 

Decor:

 

Mod de preparare aluat fraged:

 • Se spumează untul cu oul şi apoi se adaugă mixul pentru tarte şi se amestecă până la omogenizare.
 • Obţinem un aluat fraged care se pune la frigider în folie alimentară şi se lasă la rece 30 min.
 • Se întinde aluatul într-un cerc cu diametrul de 24 cm aşezat pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 170⁰ C timp de 15 minute.

 

Mod de preparare umplutură:

 • Se amestecă mixul pentru Crème Olé cu laptele şi apoi adăugăm crema de brânză, zahărul, ouăle, vanilia, stafidele şi amestecăm totul până la omogenizare.
 • Compoziţia de brânză se toarnă peste aluatul copt şi se coace la 150⁰ C timp de 50-60 minute.
 • După răcire se păstrează la frigider şi înainte de servire se poate decora cu fructe de padure proaspete și cu Sosul desert cu fructe de pădure Dr. Oetker sau după preferințe.

  

Îți urăm rețete inspirate și spor la gătit!

Reinventarea afacerilor din industria ospitalităţii în 2020

Măsurile de distanțare și restricțiile care s-au modificat de pe o zi pe alta i-au făcut pe managerii și antreprenorii din industria ospitalității să se adapteze din mers, să dea dovadă de ingeniozitate și solidaritate fără precedent și să folosească toate resursele de optimism pe care le au.

citeşte mai mult
10 măsuri pentru protejarea personalului şi a clienţilor din restaurante

În acest moment, majoritatea operatorilor din industria ospitalității au luat deja o serie de măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului. Prezentăm, însă, aici, o listă cuprinzătoare de idei pentru cei care vor să facă tot posibilul pentru a-și proteja clienții și personalul. 

citeşte mai mult
Design de distanţare – cum vor arăta restaurantele de acum încolo

Fiecare criză mondială de sănătate, cum au fost cele provocate de holeră, tifos sau gripă, a avut un impact de scurtă sau de lungă durată în felul în care arată restaurantele. Proprietarii care pot anticipa ce schimbări merită o investiție de viitor și ce tendințe sunt doar de moment vor avea cel mai mult de câștigat.

citeşte mai mult