Iată câteva exemple pozitive de business-uri din afară care au răspuns cu brio acestei provocări, pe care le poți folosi ca sursă de inspirație pentru succesul afacerii tale.
Addo – restaurantul american care a reușit să înregistreze profituri duble
Addo, un restaurant gourmet din Seattle, S.U.A., a făcut tranziția exclusiv la livrări și și-a dublat profitul în primele două săptămâni din luna martie față de aceeași perioadă a anului trecut.
Proprietarul, Eric Rivera, a luat decizia îndrăzneață de a-și folosi angajații pentru a prelua și a livra comenzile, în loc să apeleze la curieri intermediari. Pentru asta, el și-a dublat personalul și încă mai caută să angajeze.
O parte a succesului său se datorează faptului că a ales să-și diversifice meniul fix cu oferte noi, zilnice. Meniul conține preparate cu preț accesibil, de 9 $ sau 15 $, dar și mâncăruri mai sofisticate sau pentru mai multe persoane, care includ și băuturi (45 $ și 105 $).
Comenzile se realizează exclusiv online, prin intermediul platformei Tock, care facilitează munca echipei. Clienții aleg preparatele, plătesc cu cardul, apoi pot alege să li se livreze comanda sau să o ridice personal de la restaurant, la o anumită oră.

De asemenea, ca să-i ajute pe cei aflați în nevoie, Eric Rivera a implementat și un sistem de donații. Clienții pot plăti porții în valoare de 9 $ fiecare, pe care echipa Addo le livrează unui adăpost al oamenilor străzii, o dată pe săptămână. Clienții sunt extrem de receptivi acestei inițiative, dovada fiind numărul porțiilor donate, care a ajuns la 1.000 pe 17 martie.
Din experiența sa de succes, proprietarul Addo oferă și un sfat colegilor de breaslă: Concentrați-vă mai puțin pe ceea ce obișnuiți să faceți și mai mult pe ceea ce au nevoie oamenii.
Virtual Gully – localul „digital”
Barul și restaurantul Golden Gully din Sydney, recunoscut pentru cocktail-urile sale sofisticate, s-a transformat într-o versiune digitală a sa, devenind Virtual Gully. Pe site, clienții pot comanda cocktail-uri și vin cu livrare la domiciliu, participând apoi la sesiuni online de degustare, prin Zoom. Mai mult, ei pot achiziționa cursuri online de gătit personalizate, cu chef-ul Golden Gully.
Conceptul se bucură de un succes răsunător, Virtual Gully făcând vânzări de 1.000 $ în câteva ore de la „deschidere”, fără ca vreun client să-i treacă fizic pragul.
Bread Ahead – un pas înainte
Brutăria londoneză Bread Ahead și-a transformat modelul clasic de business (de brutărie obișnuită) într-unul de e-commerce: transmite emisiuni/tutoriale de home baking pe Instagram și vinde vouchere-cadou pentru produse de panificație și workshop-uri personalizate.
View this post on Instagram
Cunoașteți alte exemple externe care vă inspiră? Care vi se pare cel mai curajos?
Acest articol face parte din seria prin care Dr. Oetker Professional își arată sprijinul față de colegii de industrie punând la dispoziție toate resursele de comunicare disponibile pentru a oferi informații pertinente, utile și, atât de necesar acum, încurajatoare. Pentru alte exemple, urmăriți: