Industria ospitalităţii - primele măsuri
Industria ospitalităţii - primele măsuri

Industria ospitalității traversează o perioadă care va pune la încercare puterea de adaptare a tuturor celor din breaslă.

Contextul actual a dus la măsuri drastice de izolare la care au aderat atât clienții restaurantelor, cât și angajații lor. Fenomenul pune în dificultate domeniul în ce privește acoperirea costurilor cu resursele umane, cât și relațiile comerciale cu partenerii de afaceri.

În acest context, Dr. Oetker Professional își arată sprijinul față de colegii de industrie punând la dispoziție toate resursele de comunicare disponibile pentru a oferi informații pertinente, utile și, atât de necesar acum, încurajatoare. Cel mai recent exemplu: seria video de opinii #professionaltalk de la colegi din industrie.

Cea mai recentă și relevantă modificare este stabilirea prin ordonanță militară a închiderii tuturor localurilor în zona de servire și consum al produselor alimentare și al băuturilor. Ce le rămâne la dispoziție jucătorilor din domeniu este deservirea clienților de la distanță, fără ca aceștia să rămână să consume în local, adică doar formulele de tipul „drive-in”, „room-service” sau livrarea la domiciliu prin curier.

Industria ospitalităţii - primele măsuri

 

Lucrăm într-un domeniu dependent de fluxul de numerar, în care fondurile de rezervă generale se rezumă la cele pentru următoarea lună. Fiecare zi în care clienții nu pot trece pragul restaurantelor se traduce prin pierderi semnificative. Iată ce măsuri pe termen scurt au luat până acum diverșii jucători și care îi pot ajuta și pe cei care caută soluții de răspuns imediat: 

  • Încurajarea comenzilor cu livrare la domiciliu prin crearea unor oferte speciale
  • Extinderea opțiunilor prin care se poate plăti și livra comanda de mâncare
  • Crearea unor evenimente online prin care se păstrează comunicarea cu clienții și pe perioada închiderii
  • Comunicarea către clienți a tuturor măsurilor de igienizare luate în bucătărie, pentru a încuraja efectuarea cu încredere a comenzilor la domiciliu
  • Reducerea pe cât posibil a cheltuielilor oricât de mici, inclusiv scoaterea din priză a frigiderelor, congelatoarelor etc.
  • Donarea către cei nevoiași a stocurilor care altfel s-ar irosi
  • Inițierea negocierilor cu partenerii comerciali despre posibilele extinderi ale termenelor de plată

 

Dincolo de măsurile care țin de diminuarea pierderilor materiale, cele mai importante sunt cele care țin de igienizare.

Proprietarii responsabili au luat în această perioadă măsuri suplimentare prin care să garanteze siguranța locurilor în care se face mâncare.

Pe lângă faptul că aceste măsuri trebuie luate din punct de vedere moral și legal, e util ca aceste măsuri să fie și comunicate către clienți. Contextul global îi face pe cei mai mulți să privească cu mai multă suspiciune organizarea din bucătărie, așa că localurile trebuie să spună explicit că înțeleg gravitatea situației și a responsabilității pe care o poartă. 

  • Asigură-te că respecți strict legislația sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentului, de la furcă la furculiță, cum se spune.
  • Urmează toate instrucțiunile date de surse oficiale – Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne.
  • Comunică online ce măsuri ai luat

Pe lângă măsurile imediate pe care fiecare proprietar de restaurant le ia pe cont propriu, la nivel de breaslă se pune presiune pentru ca statul să intervină.

Organizația Patronală HORA cere 5 măsuri imediate, de la șomaj tehnic cu plata a 75% din venituri și taxele aferente suportate de către stat până la acordarea rapidă de credite guvernamentale pentru nevoi de lichiditate.

Uniunea Generală a Industriașilor din România (U.G.I.R) propune și ea un pachet de măsuri pentru Guvernul României cu rolul de a sprijini activitatea economică. Printre ele, instituirea unui fond prin care să se asigure capitalul de lucru pentru IMM-uri (cu dobândă zero), asociat altor instrumente care să combată deficitul temporar de cash al acestora.

Rămânem conectați la noutățile relevante pentru colegii din industria ospitalității și revenim cu informații utile pe măsură ce apar.

Între timp, așteptăm să ne spuneți cum vedeți situația actuală și ce mesaj de încurajarea le-ați transmite colegilor de breaslă.

 

Resurse:

Profit, Horeca Insight

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion – despre cum prietenul brutarului este recele, maiaua mereu vie, care crește în timp, odată cu spațiul în care invitatul nostru de astăzi activează, despre chimie și multe alte povești de viață din și despre brutării.  

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 13, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Daniel Ion, artisan baker, efervescent vorbitor, pasionat, plin de entuziasm, ce ne poartă în culisele brutăriei și ale chimiei care „dospește” cele mai savuroase produse.

Daniel Ion ne poartă într-o poveste despre pâinea care trebuie să îți recâștige respectul, despre mâinile care fac pâinea, aparatură, climă, mediu, chimie și mult har.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Constantin Ghimpu

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Chef Constantin Ghimpu, povestea care începe cu un copil care a muncit mult, șansa de a lucra cu un chef francez și creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 12, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Chef Constantin Ghimpu, un foarte cald și direct vorbitor, ce ne poartă în culisele bucătăriilor, proiectelor și atmosferei din HoReCa românească și nu numai.

Chef Constantin Ghimpu ne poartă într-o poveste care a început, conform spuselor sale, de când era un copil ce muncea foarte mult și continuă cu șansa de a lucra cu un chef francez, care i-a adus influențe pozitive în carieră.

De părere că fiecare om dintr-o bucătărie este un caracter diferit și trebuie gestionat ca atare, dar și cu mentalitatea sănătoasă că dacă un loc crește, cresc și oamenii din echipă, Constantin Ghimpu ne face un curs rapid despre ce înseamnă realitatea, dar și cum arată creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 11: Michael Passarelli, despre startul în bucătărie cu un nume greu, pasiune, atenţie şi gusturi

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 11, iar alături de Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Michael Passarelli, om ce poartă un nume greu în industria ospitalității, care ne povestește cum a pornit, alături de tatăl său, de la spălatul vaselor, și a ajuns la proiecte ample și consultanță de valoare în HoReCa.

Michael și Cezar au un dialog deschis, fără perdea, despre carieră, greutăți, inspirație și multă disciplină - inclusiv a cifrelor.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter