#professionaltalks

#professionaltalks

În această perioadă, toți profesioniștii din industria ospitalității caută soluții practice, cu efecte pozitive asupra afacerilor și a vieții noastre sociale. Dr. Oetker Professional le susține efortul și pune la dispoziție platformele sale de comunicare pentru a transmite mai departe mesajele corecte și utile către toți cei interesați. Am apelat la partenerii noștri și le-am pus câteva dintre întrebările pe care și le pun toți colegii noștri de breaslă. Iată ce au avut de spus:

Susținem, informăm, conectăm!

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 11: Michael Passarelli, despre startul în bucătărie cu un nume greu, pasiune, atenţie şi gusturi

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 11, iar alături de Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Michael Passarelli, om ce poartă un nume greu în industria ospitalității, care ne povestește cum a pornit, alături de tatăl său, de la spălatul vaselor, și a ajuns la proiecte ample și consultanță de valoare în HoReCa.

Michael și Cezar au un dialog deschis, fără perdea, despre carieră, greutăți, inspirație și multă disciplină - inclusiv a cifrelor.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 10: Vera Maxim, despre provocări, lecţii de viaţă, balet şi gusturi bune

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 10, cu o discuție deschisă și directă cu Vera Maxim despre provocările vieții, deciziile care ne definesc și frumusețea experiențelor umane, într-o poveste captivantă și autentică.

Vera Maxim este aici, alături de Chef Cezar Munteanu, într-o discuție plină de emoție, ce aduce în prim-plan momente de reflecție, detalii personale și lecții de viață. 

De la dulciuri care trezesc amintiri și povești savuroase din Brăila, până la transformări prin renovări și grația neașteptată a baletului, noul episod din podcast-ul nostru vă inspiră și vă conectează la pasiune și curaj.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Jakob Hausmann: Deserturi şi creativitate în bucătărie

În continuarea seriei Professional Talks by Dr. Oetker, vă prezentăm un episod special despre deserturi și creativitate în bucătărie. Astăzi stăm de vorbă cu Jakob Hausmann, care ne împărtășește viziunea sa despre evoluția deserturilor în gastronomie, provocările creării unor rețete echilibrate și creative, dar și despre ingredientele surprinzătoare care dau un nou suflu preparatelor clasice. Descoperă cum pasiunea, sezonul și creativitatea se împletesc pentru a transforma deserturile într-o experiență culinară memorabilă.

 

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 9: Chef Dexter, Bogdan Alexandrescu, despre bucătăria românească

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 9: carismaticul Chef Dexter, Bogdan Alexandrescu, ne vorbește despre bucătăria românească, cum a uimit Franța și ce înseamnă să menții echilibrul în echipa fiecărui restaurant.

De la tradiționalul nostru mujdei care a surprins Franța, la motivația din bucătărie și rolul de „părinte” pentru echipă, până la calitatea și constanța necesare în fiecare bucătărie, Chef Dexter vorbește liber, direct și clar despre experiența sa și lecțiile învățate până acum.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din HoReCa în fața publicului larg, abordând teme importante pentru toți cei din industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, evidențiem noutățile din domeniu și aducem în prim-plan viziuni ce pot inspira și genera soluții concrete.

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 8: Ana Consulea, despre trecerea de la cofetar la antreprenor şi responsabilitatea deserturilor bune

Noul sezon Professional Talks by Dr. Oetker debutează cu episodul 8 - o discuție sinceră cu Ana Consulea despre universul dulciurilor cu cap, trecerea de la statutul de cofetar la provocările antreprenoriatului și responsabilitatea hrănirii oamenilor cu deserturile corecte.

De la luptele interne care apar odată cu propriul business, schimbare și povara pe care oamenii din HoReCa românească par că o poartă, până la recomandarea pentru noii intrați în universul cofetăriei să facă orice pentru a câștiga experiență, Ana Consulea este o carte deschisă.

Tot ea povestește bucuria cu care a primit obligativitatea declarațiilor nutriționale, cum meseria pe care o practică este despre ceilalți, dar și cum o cerință obligatorie este să îți placă gustul bun.  În viziunea sa, provocarea de a face lucruri noi se îmbină cu responsabilitatea de a hrăni bine oamenii.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Episodul 7 din Professional Talk: Experienţa din bucătărie dă sens mâncării din farfurie!

Episodul 7 din podcast-ul Professional Talks a avut-o ca protagonistă pe Oana Coantă, antreprenor și chef la Bistro de l’Arte. Dialogul a fost unul de anvergură și a atins profunzimile specificului culinar și a trasat contextul actual în care business-urile din Horeca își desfășoară activitatea. De asemenea, Chef Cezar Munteanu și chef Oana Coantă au convenit că unele modificări de ordin legislativ ar trebui operate, astfel încât procesele de lucru să se poată efectua într-un mod mai eficient. S-a adus în discuție și importanța unei viziuni proprii în ceea ce privește business-ul în Horeca, factor determinant pentru diferențiere și autenticitate.​

Un alt punct de discuție a cuprins subiecte legate de diferențierea restaurantelor prin structura de meniu, alcătuirea unei liste de preparate în funcție de sezon, tehnici speciale folosite în bucătărie, comunicarea cu personalul și folosirea trendurilor ca inspirație, nu neapărat ca model. A reieșit, desigur, și nevoia de a pune un accent mai mare pe turismul culinar și beneficiile pe care le poate aduce economiei naționale. De asemenea, un element cheie al conversației dintre cei doi chefi a fost atingerea subiectului legat de comunicarea internă, relația dintre angajator, bucătari, ospătari și cum se răsfrânge ea asupra calității serviciilor oferite. Mulțumim atât lui chef Cezar Munteanu, gazda podcast-ului profesioniștilor, pentru că aduce mereu în fața publicului interesat subiecte proaspete și consistente din industria ospitalității, cât și Oanei Coanță, un chef cu o personalitate puternică și inspirație culinară din abundență. ​

Professional Talks este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri punctăm noutățile din domeniu și aducem laolaltă viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete. Experiența vastă pe care o au invitații conturează o imagine de ansamblu asupra domeniului și, în același timp, creează premisele unor viziuni noi, care vor contribui la dezvoltarea unor concepte de business într-o direcție evolutivă.​

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Episodul 6 din Professional Talk: Adevărul despre turismul românesc – unde ne aflăm în acest moment?

Invitatul lui chef Cezar Munteanu din acest episod este Călin Ile, Managing Partner la Premier Hospitality și Președinte de Onoare al Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR). Cu o vastă experiență în consilierea și consultanța din sectorul hotelier și turistic, Călin ne oferă o privire autentică asupra turismului românesc și soluțiile necesare pentru a-l dezvolta la adevăratul său potențial.​

Într-o discuție captivantă, Călin abordează provocările din industrie: cum putem aduce rezultate în promovarea României? De ce nu urmăm exemplele de succes din vest, în ciuda resurselor noastre impresionante? Gastronomia românească poate deveni un magnet pentru turiști? De asemenea, explorează noile tendințe, de la hoteluri de tip apartament la agro-turism, și ce trebuie făcut pentru a aduce România în topul destinațiilor turistice.​

Rămâne și o întrebare esențială: ne concentrăm pe atragerea turiștilor străini sau pe românii care își petrec vacanțele acasă? Urmărește podcastul și află toate aceste răspunsuri și multe altele despre situația turismului românesc!

citeşte mai mult
Episodul 5 din Professional Talks, despre bazele unui brand 100% românesc

Invitatul lui chef Cezar Munteanu în episodul cu numărul 5 din Professional Talks este Radu Savopol, fondatorul brandului 5 To Go. Acest episod este dedicat unor subiecte precum brandingul, creativitatea și competiția din piață, oferind perspective valoroase celor interesați de lansarea unei afaceri similare.

5 To Go, un brand 100% românesc, a reușit să crească organic de-a lungul a aproape 10 ani, alături de o echipă tânără, cu viziune creativă, dar fără o experiență specifică în arta cafelei. Radu Savopol împărtășește în acest episod provocările cu care s-a confruntat în drumul său de antreprenor, mai ales în ceea ce privește competiția cu giganții internaționali. Discuția este plină de inspirație, demonstrând că succesul este posibil chiar și pe o piață extrem de competitivă, precum cea a cafenelelor.

Invitatul acestui episod dezvăluie secretul din spatele acestui brand de succes și subliniază importanța unor factori esențiali în depășirea obstacolelor și influențelor externe, mai ales la începutul unei afaceri. Discuția nu doar că oferă sfaturi practice, ci și transmite convingerea că, prin perseverență și o viziune clară, se pot realiza lucruri remarcabile și în România.

citeşte mai mult
Piaţa HoReCa azi şi inovaţii în gastronomie, episodul 4 din Professional Talks

Silvia Ion, owner Horeca Insight, a fost invitatul lui chef Cezar Munteanu pentru episodul cu numărul 4 din Professional Talks. De această dată, podcast-ul dedicat profesioniștilor din industria ospitalității a adus în atenție necesitatea de adaptare a bussiness-urilor la particularitățile actuale ale pieței. Printre concluzii s-a numărat și importanța elaborării unui mix strategic între viziune, tendințe, promovare, tehnologie, comportamente de consum și aprovizionare.

Nivelul calitativ al serviciilor din România a crescut în ultimii ani, așadar, direct proporțional cu el, a crescut și cel concurențial. Nevoia de distincție se conturează din ce în ce mai mult, atât prin prisma serviciilor oferite, dar mai ales a experienței pe care o are clientul cu restaurantul. Desigur, pot fi folosite drept inspirație abordări care au dat rezultate pe plan local sau internațional.

Dialogul celor doi protagoniști ai episodului 4 din Professional Talks a avut toate ingredientele pentru a fi unul savuros. Un alt aspect important care a reieșit în cadrul discuției a scos în evidență posibilitatea de a crea conexiuni cu furnizori și producători și de a promova business-ul prin intermediul participării la evenimentele de profil. Puteți urmări întregul podcast aici:

#DrOetkerProfessional #ProfessionalTalks #Podcast

citeşte mai mult
Podcast Professional Talks, episodul 3: Bucătăria românească şi risipa alimentară cu Chef Alex Petricean

Professional Talks a ajuns la episodul numărul 3. Chef Cezar Munteanu l-a avut ca invitat pe Chef Alex Petricean. Tema principală a fost gestionarea risipei alimentare atât la nivelul industriei HoReCa, cât și în cadrul consumului casnic. Discuția a atins și subiecte precum utilizarea produselor locale și organice în bucătărie, sustenabilitatea în domeniul alimentar și multe altele. Pentru a afla informații utile și interesante, dar și pentru a te delecta cu un dialog deschis, urmărește episodul în întregime.

#DrOetkerProfessional #ProfessionalTalks #Podcast

citeşte mai mult
“Succes pregătit la foc mic“ cu Daniel Mischie, episodul 2 din Professional Talks

Daniel Mischie, CEO City Grill Group, a răspuns afirmativ la invitația lui chef Cezar Munteanu și a venit la Professional Talks, podcastul dedicat profesioniștilor din HoReCa și susținut de Dr. Oetker Professional. Invitatul episodului 2 a vorbit despre provocările unui antreprenor, oferind o perspectivă de ansamblu asupra evoluției pieței. Subiectele abordate au vizat atât retrospective asupra felului în care se desfășura activitatea în cadrul unui restaurant, cât și evidențierea tendințelor și schimbărilor care au avut loc în ultimii ani.

Protagoniștii episodului 2 din Profesional Talks au dezbătut o serie de teme interesante privind digitalizarea, metode de a atrage clienții, structura optimă a unui meniu, abordări profesioniste în bucătărie și în servire, detalii care trebuie avute în vedere sau norme legislative legate de activitatea din restaurante. Evident, am păstrat și puțin suspans, nu am dezvăluit chiar tot ce s-a discutat, cert este că cei care vor urmări podcastul vor avea ce să pună în practică pentru a îmbunătăți activitatea lor de zi cu zi.

Daniel Michie a pus pe masă vasta sa experiență în domeniul ospitalității, dialogul fiind unul constructiv și educativ. Subiectele au fost variate și consistente, iar cei care au apetit pentru cunoaștere vor avea de digerat noutăți, curiozități, sfaturi și viziuni referitoare la domeniul HoReCa.

#ProfessionalTalks #DrOetkerProfessional #Podcast

citeşte mai mult
Podcast Professional Talks, episodul 1: Job-ul în HORECA, între pasiune şi necesitate

În bucătărie, ingredientul principal este pasiunea. Podcast-ul Professional Talks aduce în atenție subiecte și informații de interes pentru toți cei pasionați de domeniul culinar. Urmărește seria Professional Talks, by Dr. Oetker Professional, și află cum poți să ridici preocuparea pentru gătit la rang de artă!

#ProfessionalTalks #DrOetkerProfessional #Podcast

citeşte mai mult
Interviu cu Cezar Munteanu

A intrat în bucătărie de la 15 ani, pentru că acolo a văzut bucurie, energie, viață. A ales meseria în ciuda trendurilor vremii, care împingeau copiii înspre uniforme de doctori și avocați. A început de la frecat oale, plite și podele. Iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

Chef Cezar Munteanu e astăzi ambasador oficial al luptei împotriva risipei alimentare în România. În 13 ani, a convins 100.000 de copii că „sănătatea începe din farfurie”, a pregătit tineri din centre de plasament pentru meseria de bucătar și a muncit ca sărbătorile să fie cu adevărat pentru toți. Asta după ce a gătit, 14 ani, pentru cei mai importanți șefi de stat, artiști și sportivi ai momentului, ca bucătar șef în Ministerul de Externe.

Iar pentru că n-a vrut să oprească șirul lucrurilor „altfel” care l-au adus aici, în 2021 a deschis un restaurant cu un concept unic în România: „one table dining” – un restaurant cu o singură masă și un meniu de tasting în care intimitatea se împletește cu ospitalitatea memorabilă.

De ce a ales să deschidă un astfel de restaurant chiar în pandemie, din ce greșeli a învățat, dar și ce sfaturi are pentru părinții care vor să-și împrietenească copiii cu legumele, ne-a povestit în rândurile de mai jos.

citeşte mai mult
Sfaturi pentru siguranţa alimentară

Siguranța alimentară este poate cel mai important aspect de avut în vedere într-un restaurant. Fiind un subiect pe cât de esențial, pe atât de dificil de pus în practică într-o manieră susținută și eficientă, ne-am gândit să abordăm și noi această discuție într-un articol din seria #professionaltalks.

citeşte mai mult
Tendinţe în restaurante pentru 2022

După 2 ani de pandemie, o mare parte din măsurile luate pentru a preveni răspândirea virusului și protejarea populației fac parte din normalitatea de zi cu zi. În acest context, restaurantele s-au adaptat și și-au schimbat strategia de funcționare pentru a face față provocărilor.

citeşte mai mult
Cum transformi restaurantul într-un loc perfect pentru masa în familie

Restaurantele dedicate meselor în familie au avut întotdeauna de lucru în atragerea și menținerea clientelei. De când a început pandemia însă, majoritatea se orientează înspre a lua cât mai des masa acasă. Cu toate astea, există o serie de modalități prin care restaurantele pot înclina balanța în favoarea lor.

citeşte mai mult
Alimente care întăresc sistemul imunitar

Odată cu pandemia, întreaga lume a început să dea o importanță mai mare stării de sănătate, iar subiecte precum imunitatea sunt la ordinea zilei. Cu toate că distanțarea socială, igiena și purtarea măștii sunt metodele prin care sunt prevenite contactarea și răspândirea bolii, schimbarea dietei și a stilului de viață îmbunătățesc starea generală și întăresc sistemul imunitar.

citeşte mai mult
10 metode prin care poate fi redusă risipa alimentară

Subiectul risipei alimentare este unul din ce în ce mai discutat, în principal datorită legăturii directe cu schimbarea climatică, însă și dintr-un motiv etic. Majoritatea consumatorilor nu se împacă cu ideea de a arunca mâncare și apreciază din ce în ce mai mult eforturile companiilor care fac ceva în acest sens.

citeşte mai mult
Trendurile culinare ale verii

Pandemia a avut o influență majoră nu numai asupra industriei restaurantelor, schimbând modul de funcționare și de abordare a activității pentru a supraviețui în condițiile existente, ci a avut un impact major și asupra relației pe care consumatorii o au cu mâncarea. Pentru a putea adapta oferta la cerințele actuale și a rămâne în topul preferințelor clienților, este important să cunoaștem principalele trenduri culinare de care ne vom bucura pe parcursul verii, dar și mult timp de acum înainte.

citeşte mai mult
Soluţii de supravieţuire pentru piaţa de catering

Ultimul an a fost caracterizat de lipsa evenimentelor și a întâlnirilor în număr ridicat de persoane, schimbare produsă de pandemia ce a influențat masiv industria de catering.  În ciuda crizei generate de pandemie, profesioniștii sunt de părere că există potențial de dezvoltare pentru afaceri de catering mici și mijlocii pentru că pe piață există majoritar o serie de mari jucători care au un calendar limitat, iar cererea suferă din cauza lipsei unui număr mai mare de alternative. În cele ce urmează explorăm câteva soluții pe care antreprenorii le pot pune în practică pentru a-și ridica afacerea și nivelul de consum.

citeşte mai mult
Solidaritatea în HoReCa – succesul tuturor depinde de contribuţia fiecăruia

Ultimul an a pus în valoare toate resursele de creativitate și adaptabilitate ale jucătorilor din industria ospitalității, însă a scos la iveală și un alt fenomen: solidaritatea. Succesul tuturor depinde de succesul fiecăruia, astfel că locațiilor puse în dificultate le-au venit în ajutor, în măsura opțiunilor disponibile, și furnizorii și distribuitorii.

citeşte mai mult
De vorbă cu unul dintre consilierii noştri specialişti din Germania

În situații excepționale, cum e cea prin care trece acum industria ospitalității, e natural să vrem să aflăm și perspectiva colegilor din industrie. Am discutat cu profesioniștii locali, iar acum vrem să aflăm cum se vede situația și în Germania. Pentru a afla, am apelat la Klaus-Dieter Gagern, unul dintre consilierii culinari de la Dr. Oetker Professional din Germania. Acesta ajută la dezvoltarea portofoliului de produse pentru HoReCa și le oferă consultanță partenerilor de business, atât la training-uri, cât și la evenimente de profil.

citeşte mai mult
Noul normal? Cum va arăta industria ospitalităţii în viitor

Pentru industria ospitalității, schimbările sunt la ordinea zilei. Așteptările noi ale consumatorilor, tendințele proaspăt apărute și dezvoltările tehnologice fac din acest domeniu unul extrem de dinamic. Pandemia a venit cu propriul set de reguli și nevoi de schimbare, așa că, la un an de la debutul ei în România, ne întrebăm cum va influența domeniul pe termen mediu și lung. Iată la ce influențe ne putem aștepta în viitor. 

citeşte mai mult
Reinventarea afacerilor din industria ospitalităţii în 2020

Măsurile de distanțare și restricțiile care s-au modificat de pe o zi pe alta i-au făcut pe managerii și antreprenorii din industria ospitalității să se adapteze din mers, să dea dovadă de ingeniozitate și solidaritate fără precedent și să folosească toate resursele de optimism pe care le au.

citeşte mai mult
10 măsuri pentru protejarea personalului şi a clienţilor din restaurante

În acest moment, majoritatea operatorilor din industria ospitalității au luat deja o serie de măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului. Prezentăm, însă, aici, o listă cuprinzătoare de idei pentru cei care vor să facă tot posibilul pentru a-și proteja clienții și personalul. 

citeşte mai mult
Design de distanţare – cum vor arăta restaurantele de acum încolo

Fiecare criză mondială de sănătate, cum au fost cele provocate de holeră, tifos sau gripă, a avut un impact de scurtă sau de lungă durată în felul în care arată restaurantele. Proprietarii care pot anticipa ce schimbări merită o investiție de viitor și ce tendințe sunt doar de moment vor avea cel mai mult de câștigat.

citeşte mai mult
Cum se redeschide industria ospitalităţii în alte ţări

După două luni în care industria ospitalității a fost pusă pe pauză în contextul pandemiei, se încearcă o redeschidere treptată, cât mai responsabilă, a restaurantelor, cafenelelor, hotelurilor, precum și a muzeelor, parcurilor și școlilo​r.

citeşte mai mult
Executive Chef @Bogdan Piele

Continuăm să aducem perspective utile colegilor din industria ospitalității, prin seria de interviuri și materiale #professionaltalk. Astăzi, vă invităm să îl urmăriți pe @Bogdan Piele, executive chef la @Militari Ballroom Residence, pentru a afla ce i-a adus împlinire în ultima perioadă și ce îi dă speranță în continuare.

citeşte mai mult
Chef @Constantin Ghimpu

A trecut aproape o lună de la ultima noastră discuție cu Chef @Constantin Ghimpu, așa că am fost curioși ce a făcut în acest timp și ce planuri are pentru perioada următoare. Te invităm să urmărești acest scurt interviu de la distanță, din seria #professionaltalk

citeşte mai mult
Planul pentru redeschiderea localurilor şi a hotelurilor

Pe 15 mai, România trece de la starea de urgență la cea de alertă. Pe de o parte, restricțiile actuale de deplasare vor fi relaxate, însă doar în măsura în care se consideră că nu afectează siguranța populației. Ce înseamnă asta pentru industria ospitalității?

citeşte mai mult
Marii bucătari îşi oferă expertiza online celor care vor să înveţe

Marco Pierre White, cel mai tânăr chef a cărui muncă a fost vreodată răsplătită cu 3 Stele Michelin, spunea că au fost multe momente în cariera sa în care ar fi vrut să renunțe și să lase totul baltă. 

citeşte mai mult
Marian Mantă

Un punct de vedere care face apel la umanitate pentru continuitatea industriei ospitalității vine, de data aceasta, de la Marian Mantă, bucătar-șef la Hotel Ibis. El consideră că oaspeții nu mai sunt doar simpli clienți, ci prieteni ale căror nevoi trebuie să le înțelegem și pentru care trebuie, la rândul nostru, să ne facem înțeleși în această perioadă. Urmăriți cuvintele sale încurajatoare în acest #professionaltalk

citeşte mai mult
Constantin Ghimpu

Chef Constantin Ghimpu a răspuns inițiativei noastre de a susține industria HoReCa. La rândul său, ca și alți colegi, el s-a reorientat în această perioadă către livrarea comenzilor la domiciliu și consideră că rolul comunității gastronomice este mai important ca niciodată, pentru a depăși situația curentă. Urmăriți-i gândurile adresate în acest #professionaltalk

citeşte mai mult
Prepară deserturi inspirate pentru Paşte

Mult-așteptatele Sărbători Pascale nu ar mai fi aceleași fără delicioasele preparate tradiționale care strâng în jurul mesei întreaga familie, cu mirosul lor apetisant. Printre ele, deserturile pufoase și aromate au loc special, încununând meniul bogat cu un festival de savoare pentru papilele gustative.

citeşte mai mult
Reinventarea în industria HoReCa: tactici de succes din străinătate

În perioada actuală, industria ospitalității traversează o nouă dinamică, găsind resurse inovatoare pentru a-și reinventa modelul de business.

În acest context, aplicarea creativității și inventivitatea reprezintă, mai mult ca niciodată, premisele succesului pentru profesioniștii din HoReCa: un business prosper, care își satisface clienții de la distanță.

citeşte mai mult
Măsuri de încurajare a livrărilor de mâncare la domiciliu

În acest moment, se estimează că 3 din 10 angajați români lucrează de acasă. În acest context, marii operatori din industria livrărilor la domiciliu au anunțat măsuri noi prin care să susțină industria ospitalității – pe de o parte prin încurajarea clienților să comande mâncare acasă, iar pe de alta prin încurajarea restaurantelor să își livreze produsele la distanță.

citeşte mai mult
HoReCa reacţionează: câteva exemple de adaptare

Când nu vin clienții la restaurant, vine restaurantul la clienți. Și nu oricum, ci cu oferte și argumente noi.

Așa cum vizionările de apartamente din imobiliare se mută online, și jucătorii din industria ospitalității dau dovadă de creativitate și putere de adaptare apelând la metode neașteptate prin care își pot servi clienții și de la distanță.

Iată câteva dintre exemplele care ne-au inspirat și motivat în ultima săptămână să înlocuim incertitudinea cu inventivitatea.

citeşte mai mult
Jakob Hausmann

Ca parte din efortul nostru de a susține, informa și conecta industria ospitalității în această perioadă, l-am invitat pe Jakob Hausmann - Master in culinary art să ne spună cum e afectat business-ul său acum și ce recomandare are pentru colegii de breaslă care se confruntă cu aceleași probleme. Dați play la acest prim #professionaltalk!

citeşte mai mult
Industria ospitalităţii - primele măsuri

Industria ospitalității traversează o perioadă care va pune la încercare puterea de adaptare a tuturor celor din breaslă.

Contextul actual a dus la măsuri drastice de izolare la care au aderat atât clienții restaurantelor, cât și angajații lor. Fenomenul pune în dificultate domeniul în ce privește acoperirea costurilor cu resursele umane, cât și relațiile comerciale cu partenerii de afaceri.

citeşte mai mult
Bogdan Piele

O perspectivă cât se poate de responsabilă, încurajatoare și utilă vine din partea lui Bogdan Piele, executive chef la Militari Residence Ballroom. Și în cazul său, livrarea a rămas singura opțiune în această perioadă, însă are încredere că, dacă toată lumea își îndeplinește bine rolul, vom trece cu bine peste situație și ne vom întoarce chiar mai pregătiți și mai implicați. Urmăriți întregul său mesaj în acest scurt #professionaltalk.

citeşte mai mult
Gabriela Pascaru

Pe colega noastră Gabriela Pascaru o recunoașteți de la toate evenimentele Dr. Oetker Professional, unde vine să ofere consultanță și inspirație de fiecare dată.2 În această perioadă, și ea și-a anulat toate evenimentele, dar își păstrează optimismul și încearcă să vadă timpul liber primit ca pe o investiție în dezvoltarea profesională și personală. Iată ce mesaj le transmite colegilor din industria ospitalității în acest scurt #professionaltalk.

citeşte mai mult
Vezi mai multe
Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter