Episodul 7 din podcast-ul Professional Talks a avut-o ca protagonistă pe Oana Coantă, antreprenor și chef la Bistro de l’Arte. Dialogul a fost unul de anvergură și a atins profunzimile specificului culinar și a trasat contextul actual în care business-urile din Horeca își desfășoară activitatea. De asemenea, Chef Cezar Munteanu și chef Oana Coantă au convenit că unele modificări de ordin legislativ ar trebui operate, astfel încât procesele de lucru să se poată efectua într-un mod mai eficient. S-a adus în discuție și importanța unei viziuni proprii în ceea ce privește business-ul în Horeca, factor determinant pentru diferențiere și autenticitate.
Un alt punct de discuție a cuprins subiecte legate de diferențierea restaurantelor prin structura de meniu, alcătuirea unei liste de preparate în funcție de sezon, tehnici speciale folosite în bucătărie, comunicarea cu personalul și folosirea trendurilor ca inspirație, nu neapărat ca model. A reieșit, desigur, și nevoia de a pune un accent mai mare pe turismul culinar și beneficiile pe care le poate aduce economiei naționale. De asemenea, un element cheie al conversației dintre cei doi chefi a fost atingerea subiectului legat de comunicarea internă, relația dintre angajator, bucătari, ospătari și cum se răsfrânge ea asupra calității serviciilor oferite. Mulțumim atât lui chef Cezar Munteanu, gazda podcast-ului profesioniștilor, pentru că aduce mereu în fața publicului interesat subiecte proaspete și consistente din industria ospitalității, cât și Oanei Coanță, un chef cu o personalitate puternică și inspirație culinară din abundență.
Professional Talks este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri punctăm noutățile din domeniu și aducem laolaltă viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete. Experiența vastă pe care o au invitații conturează o imagine de ansamblu asupra domeniului și, în același timp, creează premisele unor viziuni noi, care vor contribui la dezvoltarea unor concepte de business într-o direcție evolutivă.
Urmărește colecția de episoade aici.