Episodul 7 din Professional Talk: Experienţa din bucătărie dă sens mâncării din farfurie!
Episodul 7 din Professional Talk: Experienţa din bucătărie dă sens mâncării din farfurie!

Episodul 7 din podcast-ul Professional Talks a avut-o ca protagonistă pe Oana Coantă, antreprenor și chef la Bistro de l’Arte. Dialogul a fost unul de anvergură și a atins profunzimile specificului culinar și a trasat contextul actual în care business-urile din Horeca își desfășoară activitatea. De asemenea, Chef Cezar Munteanu și chef Oana Coantă au convenit că unele modificări de ordin legislativ ar trebui operate, astfel încât procesele de lucru să se poată efectua într-un mod mai eficient. S-a adus în discuție și importanța unei viziuni proprii în ceea ce privește business-ul în Horeca, factor determinant pentru diferențiere și autenticitate.​

Un alt punct de discuție a cuprins subiecte legate de diferențierea restaurantelor prin structura de meniu, alcătuirea unei liste de preparate în funcție de sezon, tehnici speciale folosite în bucătărie, comunicarea cu personalul și folosirea trendurilor ca inspirație, nu neapărat ca model. A reieșit, desigur, și nevoia de a pune un accent mai mare pe turismul culinar și beneficiile pe care le poate aduce economiei naționale. De asemenea, un element cheie al conversației dintre cei doi chefi a fost atingerea subiectului legat de comunicarea internă, relația dintre angajator, bucătari, ospătari și cum se răsfrânge ea asupra calității serviciilor oferite. Mulțumim atât lui chef Cezar Munteanu, gazda podcast-ului profesioniștilor, pentru că aduce mereu în fața publicului interesat subiecte proaspete și consistente din industria ospitalității, cât și Oanei Coanță, un chef cu o personalitate puternică și inspirație culinară din abundență. ​

Professional Talks este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri punctăm noutățile din domeniu și aducem laolaltă viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete. Experiența vastă pe care o au invitații conturează o imagine de ansamblu asupra domeniului și, în același timp, creează premisele unor viziuni noi, care vor contribui la dezvoltarea unor concepte de business într-o direcție evolutivă.​

Urmărește colecția de episoade aici.

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion – despre cum prietenul brutarului este recele, maiaua mereu vie, care crește în timp, odată cu spațiul în care invitatul nostru de astăzi activează, despre chimie și multe alte povești de viață din și despre brutării.  

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 13, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Daniel Ion, artisan baker, efervescent vorbitor, pasionat, plin de entuziasm, ce ne poartă în culisele brutăriei și ale chimiei care „dospește” cele mai savuroase produse.

Daniel Ion ne poartă într-o poveste despre pâinea care trebuie să îți recâștige respectul, despre mâinile care fac pâinea, aparatură, climă, mediu, chimie și mult har.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Constantin Ghimpu

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Chef Constantin Ghimpu, povestea care începe cu un copil care a muncit mult, șansa de a lucra cu un chef francez și creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 12, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Chef Constantin Ghimpu, un foarte cald și direct vorbitor, ce ne poartă în culisele bucătăriilor, proiectelor și atmosferei din HoReCa românească și nu numai.

Chef Constantin Ghimpu ne poartă într-o poveste care a început, conform spuselor sale, de când era un copil ce muncea foarte mult și continuă cu șansa de a lucra cu un chef francez, care i-a adus influențe pozitive în carieră.

De părere că fiecare om dintr-o bucătărie este un caracter diferit și trebuie gestionat ca atare, dar și cu mentalitatea sănătoasă că dacă un loc crește, cresc și oamenii din echipă, Constantin Ghimpu ne face un curs rapid despre ce înseamnă realitatea, dar și cum arată creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 11: Michael Passarelli, despre startul în bucătărie cu un nume greu, pasiune, atenţie şi gusturi

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 11, iar alături de Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Michael Passarelli, om ce poartă un nume greu în industria ospitalității, care ne povestește cum a pornit, alături de tatăl său, de la spălatul vaselor, și a ajuns la proiecte ample și consultanță de valoare în HoReCa.

Michael și Cezar au un dialog deschis, fără perdea, despre carieră, greutăți, inspirație și multă disciplină - inclusiv a cifrelor.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter