Noul normal? Cum va arăta industria ospitalităţii în viitor
Noul normal? Cum va arăta industria ospitalităţii în viitor

Pentru industria ospitalității, schimbările sunt la ordinea zilei. Așteptările noi ale consumatorilor, tendințele proaspăt apărute și dezvoltările tehnologice fac din acest domeniu unul extrem de dinamic. Pandemia a venit cu propriul set de reguli și nevoi de schimbare, așa că, la un an de la debutul ei în România, ne întrebăm cum va influența domeniul pe termen mediu și lung. Iată la ce influențe ne putem aștepta în viitor. 

1. Creșterea numărului de bucătării-fantomă sau de restaurante-umbră

Create special pentru prepararea mâncării astfel încât să fie savurată acasă, aceste stabilimente nu au mese, tejghele sau alte facilități care permit consumul la locație. Aici putem include, pe lângă food trucks și drive-ins, și restaurantele care creează meniuri complete pentru întreaga zi sau cele care compun seturi de ingrediente deja porționate pentru gătit acasă.

2. Proliferarea igluurilor și a domurilor pentru grupuri individuale

Deoarece creează un context prielnic pentru discuții mai intime, structurile care separă grupurile de restul clienților unui restaurant își vor găsi amatori și după ce nu vor mai fi de strictă necesitate. 

3. Minimizarea interacțiunilor cu ajutorul tehnologiei

Contactul dintre clienți și personal va rămâne doar în măsura în care e strict necesar. Altfel, se va apela în continuare la metodele mai practice de accesare a meniurilor prin coduri QR sau tabletă, iar multe restaurante vor începe să vadă beneficiile creării propriei aplicații de loializare – oferind mici recompense, vor obține date utile despre comportamentul clienților lor. Se preconizează că oamenii le vor deveni mai loiali unor aplicații simplu de folosit decât unor restaurante, așa că accesibilitatea și prezența în mediul digital va fi o necesitate, nu doar o preferință.

Noul normal? Cum va arăta industria ospitalităţii în viitor

4. Împământenirea unora dintre măsurile de igienă nou adoptate

Chiar și după ce pandemia nu va mai fi o problemă presantă, unele dintre măsurile cu care oamenii s-au obișnuit acum vor deveni standardul. Odată ce au devenit mai conștienți de modul de răspândire a virusurilor și a bacteriilor, clienții vor vrea în continuare acces la gel dezinfectant și opțiuni prin care să evite obiectele folosite în comun.

5. Răspândirea produselor congelate în bucătăriile restaurantelor

Ingredientele și produsele congelate și-au dovedit și mai mult utilitatea în ultimul an, oferindu-le managerilor de restaurante și bucătarilor o doză din mult dorita stabilitate. În condițiile în care nu se poate ști când se va lua decizia de închidere sau deschidere a spațiului pentru clienți, congelatele au ajutat la reducerea risipei alimentare și a pierderilor financiare. Odată ce și-au dovedit ușurința în utilizare și calitatea, e foarte probabil ca aceste produse să rămână în continuare în bucătării.

 

Tu ce schimbări consideri că vor rămâne pe termen lung și care sunt valabile doar pe moment?

 

Resurse: USA Today, Restaurant-Hospitality

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion – despre cum prietenul brutarului este recele, maiaua mereu vie, care crește în timp, odată cu spațiul în care invitatul nostru de astăzi activează, despre chimie și multe alte povești de viață din și despre brutării.  

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 13, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Daniel Ion, artisan baker, efervescent vorbitor, pasionat, plin de entuziasm, ce ne poartă în culisele brutăriei și ale chimiei care „dospește” cele mai savuroase produse.

Daniel Ion ne poartă într-o poveste despre pâinea care trebuie să îți recâștige respectul, despre mâinile care fac pâinea, aparatură, climă, mediu, chimie și mult har.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Constantin Ghimpu

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Chef Constantin Ghimpu, povestea care începe cu un copil care a muncit mult, șansa de a lucra cu un chef francez și creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 12, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Chef Constantin Ghimpu, un foarte cald și direct vorbitor, ce ne poartă în culisele bucătăriilor, proiectelor și atmosferei din HoReCa românească și nu numai.

Chef Constantin Ghimpu ne poartă într-o poveste care a început, conform spuselor sale, de când era un copil ce muncea foarte mult și continuă cu șansa de a lucra cu un chef francez, care i-a adus influențe pozitive în carieră.

De părere că fiecare om dintr-o bucătărie este un caracter diferit și trebuie gestionat ca atare, dar și cu mentalitatea sănătoasă că dacă un loc crește, cresc și oamenii din echipă, Constantin Ghimpu ne face un curs rapid despre ce înseamnă realitatea, dar și cum arată creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 11: Michael Passarelli, despre startul în bucătărie cu un nume greu, pasiune, atenţie şi gusturi

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 11, iar alături de Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Michael Passarelli, om ce poartă un nume greu în industria ospitalității, care ne povestește cum a pornit, alături de tatăl său, de la spălatul vaselor, și a ajuns la proiecte ample și consultanță de valoare în HoReCa.

Michael și Cezar au un dialog deschis, fără perdea, despre carieră, greutăți, inspirație și multă disciplină - inclusiv a cifrelor.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter