Prepară deserturi inspirate pentru Paşte
Prepară deserturi inspirate pentru Paşte

Mult-așteptatele Sărbători Pascale nu ar mai fi aceleași fără delicioasele preparate tradiționale care strâng în jurul mesei întreaga familie, cu mirosul lor apetisant. Printre ele, deserturile pufoase și aromate au loc special, încununând meniul bogat cu un festival de savoare pentru papilele gustative.

Probabil abia aștepți să prepari cozonaci, pască, chec și prăjituri, îmbinând cu măiestrie forme, gusturi și texturi cu care să-i delectezi pe cei care îți degustă creațiile. Pentru asta, Dr. Oetker îți vine în ajutor cu gama de produse Professional, care te ajută să eficientizezi costurile și timpii de preparare a bunătăților.

 

De Paște, poți adăuga semnătura ta deserturilor tradiționale și le poți introduce în meniul (restaurantului) tău. Apoi, le poți livra gurmanzilor, celor care nu se descurcă așa de bine la gătit sau celor mai comozi, care nu petrec mult timp în bucătărie. În orice caz, poți profita de oportunitatea de a înregistra un profit suplimentar în această perioadă.

 

Chef Jakob Hausmann, expertul nostru culinar, te inspiră cu rețeta sa de pască cu stafide, pentru prepararea căreia gama Professional îi face munca mai ușoară. Iată ingredientele și pașii de preparare:

Prepară deserturi inspirate pentru Paşte

 

Pască pentru sărbătorile Pascale – semnată de Jackob Hausmann

Nr. porții: 12 buc x 120 gr

 

 

 Ingrediente aluat:

 

Ingrediente umplutură:

  • cremă de brânză 500 gr
  • zahăr 100 gr
  • ouă 3 buc
  • zahăr vanilinat Dr. Oetker Professional 10 gr
  • răzătură lămâie
  • mix Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional 60 gr
  • lapte rece 300 ml
  • stafide înmuiate în rom 100 gr

 

Decor:

 

Mod de preparare aluat fraged:

  • Se spumează untul cu oul şi apoi se adaugă mixul pentru tarte şi se amestecă până la omogenizare.
  • Obţinem un aluat fraged care se pune la frigider în folie alimentară şi se lasă la rece 30 min.
  • Se întinde aluatul într-un cerc cu diametrul de 24 cm aşezat pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 170⁰ C timp de 15 minute.

 

Mod de preparare umplutură:

  • Se amestecă mixul pentru Crème Olé cu laptele şi apoi adăugăm crema de brânză, zahărul, ouăle, vanilia, stafidele şi amestecăm totul până la omogenizare.
  • Compoziţia de brânză se toarnă peste aluatul copt şi se coace la 150⁰ C timp de 50-60 minute.
  • După răcire se păstrează la frigider şi înainte de servire se poate decora cu fructe de padure proaspete și cu Sosul desert cu fructe de pădure Dr. Oetker sau după preferințe.

  

Îți urăm rețete inspirate și spor la gătit!

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 13: Daniel Ion – despre cum prietenul brutarului este recele, maiaua mereu vie, care crește în timp, odată cu spațiul în care invitatul nostru de astăzi activează, despre chimie și multe alte povești de viață din și despre brutării.  

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 13, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Daniel Ion, artisan baker, efervescent vorbitor, pasionat, plin de entuziasm, ce ne poartă în culisele brutăriei și ale chimiei care „dospește” cele mai savuroase produse.

Daniel Ion ne poartă într-o poveste despre pâinea care trebuie să îți recâștige respectul, despre mâinile care fac pâinea, aparatură, climă, mediu, chimie și mult har.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Constantin Ghimpu

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 12: Chef Constantin Ghimpu, povestea care începe cu un copil care a muncit mult, șansa de a lucra cu un chef francez și creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker a ajuns deja la episodul 12, iar alături de gazda noastră de tradiție, Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Chef Constantin Ghimpu, un foarte cald și direct vorbitor, ce ne poartă în culisele bucătăriilor, proiectelor și atmosferei din HoReCa românească și nu numai.

Chef Constantin Ghimpu ne poartă într-o poveste care a început, conform spuselor sale, de când era un copil ce muncea foarte mult și continuă cu șansa de a lucra cu un chef francez, care i-a adus influențe pozitive în carieră.

De părere că fiecare om dintr-o bucătărie este un caracter diferit și trebuie gestionat ca atare, dar și cu mentalitatea sănătoasă că dacă un loc crește, cresc și oamenii din echipă, Constantin Ghimpu ne face un curs rapid despre ce înseamnă realitatea, dar și cum arată creșterea sănătoasă în HoReCa.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 11: Michael Passarelli, despre startul în bucătărie cu un nume greu, pasiune, atenţie şi gusturi

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 11, iar alături de Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Michael Passarelli, om ce poartă un nume greu în industria ospitalității, care ne povestește cum a pornit, alături de tatăl său, de la spălatul vaselor, și a ajuns la proiecte ample și consultanță de valoare în HoReCa.

Michael și Cezar au un dialog deschis, fără perdea, despre carieră, greutăți, inspirație și multă disciplină - inclusiv a cifrelor.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter