Marii bucătari îşi oferă expertiza online celor care vor să înveţe
Marii bucătari îşi oferă expertiza online celor care vor să înveţe

Marco Pierre White, cel mai tânăr chef a cărui muncă a fost vreodată răsplătită cu 3 Stele Michelin, spunea că au fost multe momente în cariera sa în care ar fi vrut să renunțe și să lase totul baltă. 

“Pe parcursul vieții, am vrut să arunc prosopul de mai multe ori. M-am simțit copleșit cu atât de multe ocazii. Când ajungi tu acolo jos de tot, să nu îi permiti nimănui să te ridice. Nu contează cât stai, important e să te ridici singur și să te ștergi de praf. Orice se întâmplă, fie că azi pleci sau nu acasă, e irelevant. Ce contează e să îți iei lecțiile din experiența respectivă și să crești ca persoană”, spunea acesta.

Industria ospitalității trece printr-o perioadă fără precendent în istoria recentă și e de înțeles lipsa de motivație în fața consecințelor. Ce e de făcut? Să ne întoarcem la pasiunea noastră și ceea ce ne unește ca industrie – gătitul și dăruirea de a le oferi oaspeților noștri cele mai bune preparate.

Iar timpul mort poate deveni o resursă prețioasă de investiție în extinderea cunoștințelor despre gătit. Oricât de buni bucătari am fi, cu siguranță mai avem loc de învățat. Iar, în această perioadă, resursele sunt mai accesibile ca oricând. Cât timp stăm acasă, putem exersa rețete noi fără presiunea succesului garantat și ne putem face fericită propria familie, care va fi cât se poate de încântată să țină locul clientului exigent.

Folosește-te de lecțiile de gătit disponibile online și ia-ți în acest fel gândul de la greutăți și îndreaptă-l înapoi spre pasiunea care ți-a dictat cariera. E cel mai bun mod de a-ți hrăni sufletul, mintea și corpul. În plus, dacă ai de gând să îți faci propriul cont online, ai aici cele mai bune exemple de urmat.

Marii bucătari îşi oferă expertiza online celor care vor să înveţe

1. Kichen Quarantine cu Massimo Bottura pe Instagram

Massimo Bottura e unul dintre cei mai apreciați chefi ai momentului. Restaurantul pe care îl conduce, Osteria Francescana din Italia, are 3 Stele Michelin. La îndemnul fiicei lui, și-a transformat contul de Instagram într-o serie de cursuri online de gătit pe care le oferă oricui, gratuit. Conceptul este “Lecții din carantină oferite celor care sunt în carantină”.

Pentru a-i urmări demonstrațiile culinare, intră pe contul lui de Instagram și selectează IGTV – aici intră clipurile video cu durata mai mare de 1 minut. Vei găsi acolo tot felul de rețete, de la tiramisu la sos bechamel. Toate prezentate pe cel mai optimist și molipsitor ton, în care limba italiana se amestecă extrem de frumos cu limba engleză.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Massimo Bottura (@massimobottura) on

 

 

2. Cooking & Cocktails de la Dallas & Jane pe Facebook

Dacă ai fost atras de ospitalitatea sudist americană, vei aprecia lecțiile oferite de restaurantul Dallas & Jane din Tennessee, SUA. Pe contul de Facebook, cheful localului arată cum gătește câteva dintre preparatele sale preferate: hanger steak, pui fript, barbeque, lemon curd.

Când ești curios să vezi cum e într-o bucătărie americană, explorează secțiunea video a restaurantului:

 

 

3. Ugly Delicious cu David Chang pe Instagram

E suficient să vezi un singur episod al show-ului culinar Ugly Delicious de pe Netflix pentru a-l remarca pe David Chang și a afla despre pasiunea lui pentru preparate internaționale. Pe contul său de IGTV de pe Instagram, găsești acum rețete cu sute de mii de vizualizări cu preparate precum kim chi, pâine, supă de pui sau salată de ton.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dave Chang (@davidchang) on

 

 

4. Quar Eye cu Antoni Porowski pe Instagram

Antoni Porowski, un alt chef popular datorită show-ului său de pe Netflix, Queer Eye, are propria serie de preparate pentru această perioadă. În linie cu personalitatea sa din emisiune, acordă și nume speciale și amuzante câtorva preparate, cum ar fi “The Keep Calm-lette” (Rămâi calmletă) sau Chicken Soup for the Soul(cially) Distanced (Supă pentru distanțare supcială).

Rețetele sunt disponibile integral pe contul său de IGTV de pe Instagram:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Antoni Porowski (@antoni) on

 

 

5. Bakers Club cu Christina Tosi pe Instagram

Pentru pasionații dulciurilor coapte, Christina Tosi, fondatoarea popularului Milk Bar din New York, SUA, a creat pe contul său de Instagram conținut dedicat, sub numele #BakersClub. Aici postează rețete de tot felul, cum ar fi biscuiți graham, covrigei moi, brioșe din pâine sau chocolate chip cookies.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by christinatosi (@christinatosi) on

 

 

Tu cum ai de gând să investești în pasiunea ta în perioada următoare? Iei în calcul încercarea altor rețete sau te gândești chiar să le promovezi mai vizibil pe cele proprii?

Resurse: The New Yorker, Nashville Eater, CN Traveler.

 

Acest articol face parte din seria #professionaltalk, prin care Dr. Oetker Professional își arată sprijinul față de colegii de industrie punând la dispoziție toate resursele de comunicare disponibile pentru a oferi informații pertinente, utile și, atât de necesar acum, încurajatoare. Susținem, informăm, conectăm!

Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 11: Michael Passarelli, despre startul în bucătărie cu un nume greu, pasiune, atenţie şi gusturi

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 11, iar alături de Chef Cezar Munteanu îl avem, ca oaspete, pe Michael Passarelli, om ce poartă un nume greu în industria ospitalității, care ne povestește cum a pornit, alături de tatăl său, de la spălatul vaselor, și a ajuns la proiecte ample și consultanță de valoare în HoReCa.

Michael și Cezar au un dialog deschis, fără perdea, despre carieră, greutăți, inspirație și multă disciplină - inclusiv a cifrelor.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Professional Talks by Dr. Oetker, episodul 10: Vera Maxim, despre provocări, lecţii de viaţă, balet şi gusturi bune

Professional Talks by Dr. Oetker ajunge la episodul 10, cu o discuție deschisă și directă cu Vera Maxim despre provocările vieții, deciziile care ne definesc și frumusețea experiențelor umane, într-o poveste captivantă și autentică.

Vera Maxim este aici, alături de Chef Cezar Munteanu, într-o discuție plină de emoție, ce aduce în prim-plan momente de reflecție, detalii personale și lecții de viață. 

De la dulciuri care trezesc amintiri și povești savuroase din Brăila, până la transformări prin renovări și grația neașteptată a baletului, noul episod din podcast-ul nostru vă inspiră și vă conectează la pasiune și curaj.

Professional Talks by Dr. Oetker este podcast-ul care aduce expertiza profesioniștilor din Horeca în fața publicului larg și tratează teme importante pentru toți cei care activează în industria ospitalității. Prin aceste dialoguri, punctăm noutățile din domeniu și aducem pe ecrane viziuni care se pot transforma atât în inspirație, cât și în soluții concrete.  

Urmărește colecția de episoade aici.

citeşte mai mult
Jakob Hausmann: Deserturi şi creativitate în bucătărie

În continuarea seriei Professional Talks by Dr. Oetker, vă prezentăm un episod special despre deserturi și creativitate în bucătărie. Astăzi stăm de vorbă cu Jakob Hausmann, care ne împărtășește viziunea sa despre evoluția deserturilor în gastronomie, provocările creării unor rețete echilibrate și creative, dar și despre ingredientele surprinzătoare care dau un nou suflu preparatelor clasice. Descoperă cum pasiunea, sezonul și creativitatea se împletesc pentru a transforma deserturile într-o experiență culinară memorabilă.

 

citeşte mai mult
Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter