Reţete

Mix pentru chec

Se prepară ușor, rapid și cu ingrediente la îndemâna oricui. Rezultate sigure.

Potrivit în orice moment al zilei și cu orice ocazie (mic dejun, coffee break-uri, gustări, la cafea).

Se poate pregăti atât simplu, dar și în combinație cu fructe, fulgi de ciocolată, etc., în funcție de inspirația fiecărui bucătar.

Gramaj : 1400 g
Informaţii nutriţionale:Per 100 g
Valoare energetică

1,582 KJ

373 Kcal

Grăsimi

    - din care acizi grași saturaţi

1.7 g

1.3 g

Glucide

    - din care zaharuri

84 g

39 g

Proteine 5.2 g
Sare 1.1 g

 

Făină albă 480 din GRÂU, zahăr, amidon din GRÂU, emulsifiant (esteri ai acidului acetic cu mono-, și digliceridele acizilor grași, esteri ai acidului lactic cu mono- și digliceridele acizilor grași), agenți de afânare (difosfat disodic, bicarbonat de sodiu), sirop de glucoză, LAPTE praf degresat, aromă, stabilizatori (difosfați).

Se preîncălzeșe cuptorul electric la 180°C, cu aer cald la 160°C, cu gaz la treapta 2-3. Vă rugăm să țineți cont de indicațiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră. Într-un vas pentru mixer se pune mixul pentru chec, împreună cu margarina sau untul moale, laptele și ouăle. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul la viteză mare timp de 3 minute pâna la omogenizare. Pentru cantități mai mari se mărește timpul de amestecare. Se toarnă aluatul în formă și se netezește suprafața. Se introduce tava în partea din mijloc a cuptorului. Timp de coacere: 60 minute. În primele 15 minute nu se deschide ușa cuptorului. După 15 minute, se taie checul longitudinal, pe mijloc, la o adâncime de 1 cm. Se ornează cu zahăr pudră. Se obțin 15-20 felii/chec în funcție de forma folosită.