Se prepară ușor, rapid și cu ingrediente la îndemâna oricui. Rezultate sigure.
Potrivit în orice moment al zilei și cu orice ocazie (mic dejun, coffee break-uri, gustări, la cafea).
Se poate pregăti atât simplu, dar și în combinație cu fructe, fulgi de ciocolată, etc., în funcție de inspirația fiecărui bucătar.
| Informaţii nutriţionale: | Per 100 g |
|---|---|
| Valoare energetică |
1,582 KJ 373 Kcal |
|
Grăsimi - din care acizi grași saturaţi |
1.7 g 1.3 g |
|
Glucide - din care zaharuri |
84 g 39 g |
| Proteine | 5.2 g |
| Sare | 1.1 g |
Făină albă 480 din GRÂU, zahăr, amidon din GRÂU, emulsifiant (esteri ai acidului acetic cu mono-, și digliceridele acizilor grași, esteri ai acidului lactic cu mono- și digliceridele acizilor grași), agenți de afânare (difosfat disodic, bicarbonat de sodiu), sirop de glucoză, LAPTE praf degresat, aromă, stabilizatori (difosfați).
Se preîncălzeșe cuptorul electric la 180°C, cu aer cald la 160°C, cu gaz la treapta 2-3. Vă rugăm să țineți cont de indicațiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră. Într-un vas pentru mixer se pune mixul pentru chec, împreună cu margarina sau untul moale, laptele și ouăle. Se amestecă toate ingredientele cu mixerul la viteză mare timp de 3 minute pâna la omogenizare. Pentru cantități mai mari se mărește timpul de amestecare. Se toarnă aluatul în formă și se netezește suprafața. Se introduce tava în partea din mijloc a cuptorului. Timp de coacere: 60 minute. În primele 15 minute nu se deschide ușa cuptorului. După 15 minute, se taie checul longitudinal, pe mijloc, la o adâncime de 1 cm. Se ornează cu zahăr pudră. Se obțin 15-20 felii/chec în funcție de forma folosită.