Choux a la crème pâtissière by Bogdan Piele
Choux a la crème pâtissière by Bogdan Piele

Chef Bogdan Piele vine cu o propunere de desert cu resurse minime, dar cu multă libertate de personalizare în funcție de inspirația și gusturile bucătarului. Iată cum se face, pas cu pas.

30 de bucăți

Ingrediente

Aluat opărit:

  • 75 ml de lapte 3,5% grăsime
  • 75 ml de apă
  • 130 g de unt
  • 130 g de făină
  • 220 g de ouă

Cremă:

  • 220 g de Mix pentru Crème Pâtissière
  • 1 l de lapte 3,5% grăsime

Decor:

  • 200 g de Sos pentru desert cu gustul preferat (fructe de pădure, căpșuni, ciocolată sau toffee)
  • 50 g de Rulouri zebră de ciocolată sau Fulgi de ciocolată, la alegere

 

Mod de preparare:

Aluat opărit:

  • Într-o crăticioară se pun pe foc laptele, apa și untul. După ce au început să fiarbă, se oprește focul și se adaugă făina, amestecând puternic cu o spatulă pănă se formează un aluat.
  • Se pune din nou cratița la foc mic pentru maximum 1 minut, timp în care amestecăm continuu (pentru uscarea aluatului opărit).
  • Se pune aluatul rezultat în cuva de la robotul planetar, apoi, pe viteză medie, se lasă 3-4 minute pentru răcire (până ce aluatul ajunge la o temperatură de aproximativ 45-50 grade Celsius).
  • Se adaugă ouăle unul câte unul și se mărește puțin viteza robotului. Se toarnă aluatul rezultat în formă de choux.
  • Temperatura de coacere este de 170 grade Celsius, iar timpul de coacere e de 20 minute.

Cremă:

  • Se pune laptele în cuva robotului, se adaugă Mix pentru Crème Pâtissière și se amestecă puternic cu telul până la omogenizare. Se mai lasă la bătut circa 3-4 minute, la viteză medie, până ce crema devine lucioasă.
  • Se pune într-un bol crema rezultată, se acoperă cu folie și se lasă la frigider în jur de 30 de minute.

Umplere și decorare:

  • Se taie capacelele gogoșilor coapte și se umple fiecare cu crema obținută din Mixul pentruCrème Pâtissière.

În funcție de preferințe, se decorează cu sosurile pentru desert și cu rulouri sau fulgi de ciocolată de la Dr. Oetker Professional.

 

Choux a la crème pâtissière by Bogdan Piele

Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună