5 recomandări pentru fotografii reuşite cu preparatele tale
5 recomandări pentru fotografii reuşite cu preparatele tale

Dacă arată bine în realitate, va arăta bine și în fotografii. Așa am putea crede, dar, când vine vorba de mâncare, aceste detalii sunt mai greu de surprins în imagini.

Și, pentru că orice restaurant are nevoie astăzi de o prezență apetisantă în social media, proprietarii trebuie să găsească soluții la îndemână. Dacă pentru meniu și website îți recomandăm să investești întotdeauna într-un fotograf profesionist, pentru canalele de Facebook sau Instagram poți începe urmând câteva dintre sfaturile de mai jos.

5 recomandări pentru fotografii reuşite cu preparatele tale

 

1. LUMINA. Prima lecție pe care o învață orice fotograf este despre importanța luminii în fotografie. În cazul imaginilor cu mâncare, folosește-te la maximum de lumina naturală a zilei din restaurantul tău. O lumină bună evidențiază textura și detaliile, în timp ce dezvăluie formele și dimensiunile preparatelor.

Începe testând – ia un bol cu fructe și surprinde-l în fotografii în diverse momente ale zilei și în diverse locuri și diverse unghiuri, pentru a analiza unde și cum e cel mai bine pus în valoare. De obicei, lumina care are cele mai calde și blânde umbre e la câțiva metri de fereastră, dis-de-dimineață sau după-amiază. Pentru o lumină mai difuză, poți monta o perdea albă.

 

2. COMPOZIȚIA. Unde greșesc multe restaurante când își prezintă preparatele este o atenție prea mare pentru mâncare, uitând de alte detalii importante. Sfaturi utile: evită farfuriile zgâriate sau ciobite, accesoriile care nu își au locul în imagine, cum ar fi suportul de șervețele, asigură-te de prospețimea verdețurilor surprinse, elimină cutele de pe fața de masă.

 

3. UNGHIUL. În funcție de tipul preparatului, vei fotografia în general din lateral sau de sus. Analizează preparatul și vezi ce unghi îl pune cel mai bine în valoare. De exemplu, o cupă de înghețată va fi mai bine surprinsă într-un cadru lateral, prin care se văd straturile și forma vârfului, dar o salată va fi mai apetisantă când e văzută de sus sau dintr-un unghi de 45 de grade.

 

4. TRUCURI. Cele mai aspectuoase preparate nu sunt mereu și cele mai gustoase. Dacă îți permiți să faci o serie de preparate special pentru ședințele foto, poți folosi câteva trucuri de la fotografi. Uite câteva dintre cele mai des întâlnite:

  • Unge carnea cu ulei sau cu sos, pentru strălucire;
  • Gătește mai puțin pastele și legumele, cât să își păstreze forma inițială;
  • Pulverizează apă peste fructe, pentru un aspect proaspăt;
  • Fixează cu scobitori elementele din sandviciuri astfel încât să stea la locul lor;
  • Păstrează verdeața în apă cu cuburi de gheață pentru a obține verdele proaspăt care dă atât de bine în imagini.

 

5. ACCESORII. După ce ai experimentat cu elementele pe care le ai la îndemână, poți investi și în câteva accesorii pentru fotografi amatori. Poți începe cu o blendă care să îți distribuie lumina naturală pe toată suprafața preparatului, cu un reflector pentru a avea mai mult control asupra luminii sau un difuzor flash care să atenueze puterea blitzului.

 

Pe scurt, cu atenție, răbdare și testare, orice restaurant poate avea fotografii care duc instant la rezervări. Așteptăm să puneți în practică recomandările și să vedem imagini cât mai apetisante în feed!

 


Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună