Diversificarea meniului – soluţii pentru integrarea trendurilor
Diversificarea meniului – soluţii pentru integrarea trendurilor

Tendințele în legătură cu alegerile culinare ale clienților tăi se schimbă de la an la an. De aceea, este
important să iei în considerare atât trendurile anului, cât și intoleranțele alimentare ale oamenilor.

Pentru ca restaurantul tău să ajungă la standardele anului 2019, ar trebui să fii pregătit să faci față tuturor nevoilor consumatorilor care te vizitează.

 

1. Intoleranța la gluten

Dacă specificul restaurantului tău este unul dedicat brunch-ului și îți dorești să ai produse care sunt potrivite pentru clienții cu intoleranță la gluten, poți include în meniu terci cu ovăz, scorțișoară și fructe proaspete, omletă cu ciuperci, ardei gras și ceapă sotate, sau pancakes cu făină fără gluten și fructe de pădure.

 

2. Intoleranța la lactoză

Pentru a fi pregătit în cazul în care vei primi clienți cu intoleranță la lactoză, poți procura produse special concepute pentru aceștia, cum ar fi laptele fără lactoză, cu ajutorul căruia poți prepara anumite mâncăruri sau milkshake-uri care în mod normal ar fi avut nevoie de lapte de origine animală.

Diversificarea meniului – soluţii pentru integrarea trendurilor

 3. Preferințe vegetariene, vegane sau chiar raw-vegane

Diferențele dintre consumatorii care au adoptat aceste stiluri de viață sunt destul de mari, așadar, ai nevoie de câteva cunoștințe pentru a-i primi ca la carte. Cei care mănâncă în stil vegetarian se bazează pe un procent mare de mâncare gătită, fără carne, dar cu prezența ouălor și a lactatelor în dietă. Bazează-te pe dish-uri care conțin soia, precum chiftelele, șnițelele, sau pe produsele care conțin lapte și ouă.

Potențialii clienți care au adoptat un stil vegan consumă între 50 și 80 % mâncare gătită, fără produse animale precum carne, ouă și lactate. Cartofii copți, burgerii din legume sau produsele dulci, cu conținut ridicat de fructe proaspete, sunt pe placul lor.

Adepții stilului raw-vegan consumă, în procent de 75%, crudități, evitând orice fel de produse de origine animală, cum ar fi: carnea, lactatele, ouăle, cât și produsele stupului. Așadar, pentru a-i servi în conformitate cu stilul lor de viață, ar trebui să ai în meniu salate de crudități sau dulciuri raw-vegane.

În concluzie, este foarte important să ai grijă de sănătatea celor care se bucură de mâncărurile restaurantului tău, de aceea, este necesar ca toate ingredientele preparatelor care ies din bucătăria ta să fie trecute în meniu, eventual, să fie subliniate cele care pot interfera cu alergii/intoleranțe. De asemenea, pentru ca restaurantul tău să fie în conformitate cu nevoile clienților, este necesar să faci rubrici diferite în meniu pentru fiecare stil alimentar prezent în meniu.


Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună