6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România
6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România

Din dorința de a atrage cât mai mulți clienți, noua provocare a restaurantelor este să găsească tematici cât mai atractive, pentru a crea experiențe memorabile.

Mai jos îți prezentăm 6 concepte neobișnuite de restaurante atât din străinătate, cât și din România. Sperăm să te inspire pentru a găsi un concept cu totul special, care să dea un refresh restaurantului tău.

Concepte care uimesc România:

 

1. Dinner in the sky

O cină servită la peste 50 de metri înălțime? Yes, please. Asta ar zice toți amatorii de adrenalină, de view-uri surprinzătoare și de mâncăruri sofisticate. Acest concept îmbină mâncarea gustoasă, de calitate, cu un decor neobișnuit: o masă cu o priveliște largă asupra orașului.

 

 

6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România

6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România

 2. Poveștile lui Jules Verne

Să mergi într-un restaurant pentru un prânz obișnuit și să pășești în universul magic al lui Jules Verne. Interesant, nu? Poveștile copilăriei se îmbină perfect cu un meniu diversificat, care conține elemente de brunch, burgeri apetisanți și deserturi de poveste. Odată ce intri în acest loc, ești prins în povești printr-un decor realist și lumină difuză, ca de poveste.

 3. Restaurant și bar construite în gheață

Iarna este sezonul tău preferat și îți place mult să schiezi sau să faci drumeții în munți? Atunci trebuie să trăiești experiența unui restaurant construit în gheață, poate te simți inspirat în a crea un concept nou pentru propriul tău restaurant. Ice Restaurant and bar se mândrește cu preparate tradiționale, servite pe pat de gheață, normal!

6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România

 

 

Concepte care revigorează țările străine:

 

6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România

1. Restaurante sub nivelul mării

Un decor feeric și cât se poate de natural – aceste tipuri de restaurante te introduc în lumea necunoscută a mărilor și a oceanelor. Imaginează-ți cum e să iei masa, iar, în jurul tău, peștii să-și trăiască viața netulburați. O experiență aparte, memorabilă.

2. Restaurante amenajate în închisori

Da, unii oameni sunt amatori de experiențe ieșite din comun, iar restaurantele au grijă să le safisfacă nevoile. Restaurantele organizate în închisori au și niște reguli foarte clare: nu ai voie să intri cu telefoane, îți pun la dispoziție butoane de panică, la geamuri sunt gratii, iar bucătarii sunt chiar deținuți în cadrul unor programe de reabilitare. Aceste experiențe sunt la mare căutare în străinătate, iar astfel de locuri pot fi găsite în Anglia, Italia sau China.

6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România

6 concepte neobişnuite de restaurante din afară şi din România

3. Restaurante în avioane/pe vapoare

Fan al aviației sau al experiențelor maritime? Există în America restaurante pe placul tău! Dacă ai călătorit vreodată cu avionul sau cu vaporul pentru mai multe ore, cu siguranță ai avut parte de o masă interesantă. Dar ce ai spune de o masă pe ambarcațiuni, fără ca acestea să se miște? Da, există asemenea de locuri, iar ele sunt privite ca adevărate muzee.

Așadar, pentru ca restaurantul tău să aibă succes, trebuie să depășești pereții spațiilor convenționale și să găsești noi moduri prin care să atragi clienți. Ieși în natură, organizează o cină în livadă, într-o podgorie, pe munte, într-un avion, recreează decorul serialului tău preferat, iar asta va încuraja clienții să îți trecă pragul. Caută să oferi experiențe memorabile, nu te limita la a livra doar mâncare gustoasă, cu ingrediente de calitate. Ieși din convențional!

Sursa: https://restaurant.eatapp.co/blog/15-eye-unique-restaurant-concepts


Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună
Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter