Din fermă, direct pe mesele restaurantului tău
Din fermă, direct pe mesele restaurantului tău
Conceptul Farm-To-Table

Un nou concept de restaurant prinde viață în București, iar, în curând, toate orașele mari din țară îl vor prelua. Conceptul farm-to-table se bazează pe o psihologie care susține sustenabilitatea în legătura dintre fermierii locali și restaurante.

Farm-to-Table este o mișcare care încurajează restaurantele să reducă la minimum distanțele dintre creșterea alimentelor și restaurantele în care urmează să fie servite.

 

 

De ce merită să investești în acest concept?

 

Mișcarea Farm-to-Table este o mișcare socială care promovează servirea alimentelor/hranei locale în restaurant, prin achiziția directă de la producător. Acest producător poate fi o fabrică locală de vin, o fabrică de bere, o fermă sau orice alt tip de producător de alimente care nu este strict o "fermă". Sprijinind producătorii locali, sprijini economia locală.

În plus, ai un mod foarte simplu de a identifica originea alimentelor care stau la baza dish-urilor tale. Clienții tăi vor fi mulțumiți să știe că vinul de care se bucură vine de la o podgorie din apropiere, iar ingredientele vinului sunt 100% naturale.

În ansamblu, industria alimentară consumă cantități mari de combustibil atât în procesul de producție, cât și în timpul transportului, iar asta contribuie la poluarea mediului. Mișcarea Farm-to-Table contribuie la menținerea alimentelor în zona în care au fost cultivate sau produse, ceea ce duce la o diminuare a consumului de carburanți.

Din fermă, direct pe mesele restaurantului tău

Cum poate fi implementat conceptul?

Acest concept ar putea fi implementat printr-o relație directă de vânzări, un aranjament agricol sprijinit de comunitate, o piață a agricultorilor, un distribuitor local, iar în cazul în care este posibil, conceptul poate funcționa și cu hrană cultivată chiar de restaurantul tău. În cazul în care locul îți permite să cultivi fructe și legume în preajma restaurantului, experiența unui prânz în locația ta va fi cu adevărat specială și va putea include o vizită în grădină sau livadă. Interesant, nu?

Dacă îți propui să adopți acest concept, trebuie să iei în calcul că Farm-to-Table înseamnă mâncare în funcție de sezon. Ce înseamnă asta? Nu vei putea servi pe tot parcursul anului aceleași tipuri de preparate. Meniul tău se va schimba în funcție de fructele și legumele disponibile în cele patru anotimpuri. Așadar, cheia pentru a oferi alimente locale în restaurantul tău este flexibilitatea. Bucătarul șef trebuie să fie dispus să schimbe meniul în mod regulat, în funcție de ingredientele specifice sezonului.

Există numeroase beneficii în implementarea conceptului Farm-to-Table în restaurantul tău. În primul rând, mâncarea va fi mai gustoasă și mai sănătoasă, pentru că știi în permanență modul în care au fost cultivate fructele și legumele. În al doilea rând, această mișcare este un instrument de marketing bun, consumatorii fiind interesați de proveniența și calitatea ingredientelor folosite.

În timp ce societatea s-a schimbat, iar procesele de cultivare și producție ale ingredientelor au evoluat, nevoia de hrană sănătoasă și sustenabilă nu s-a schimbat. Restaurantele joacă un rol important în modelarea atitudinii față de produsele alimentare, de aceea, îți recomandăm să iei în considerare adoptarea conceptului Farm-to-Table.

 

Surse:

https://www.thebalancesmb.com/how-to-start-farm-to-table-at-your-restaurant-2888285

https://oureverydaylife.com/farm-to-table-concept-12333316.html

https://www.horecainsight.ro/brae-un-concept-farm-table-cu-gradini-si-livezi-proprii-desemnat-cel-mai-bun-restaurant-din-australia/

https://www.farmanddairy.com/top-stories/5-food-trend-opportunities-for-farmers-in-2019/534730.html

https://www.htrends.com/trends-detail-sid-101598.html

https://www.trendshrb.ro/in-imagini/primul-restaurant-integral-sistem-farm-table/


Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună