Cum să alegi muzica potrivită pentru restaurantul tău
Cum să alegi muzica potrivită pentru restaurantul tău

Dacă conduci o afacere în domeniul ospitalității, indiferent că este vorba despre un restaurant high-class, un bistro modern sau o cafenea confortabilă, trebuie să știi faptul că muzica joacă un rol fundamental în mixul de retail.

Muzica are un rol important și în comportamentul clienților. Ritmul, volumul și tipul sunetelor auzite sunt în strânsă legătură cu deciziile pe care clienții le iau în acel spațiu. De asemenea, muzica setează atmosfera locului. Armoniile perfect alese vor reuși să completeze imaginea, decorul și brandingul restaurantului tău.

 

 

VOLUMUL

Volumul muzicii contează foarte mult. Sunetele la un volum mare îi împiedică pe oameni să socializeze normal, iar asta îi va determina să consume mai multe băuturi alcoolice. Dacă deții un club sau un bar, acest lucru este benefic afacerii tale. Dacă, în schimb, ai un restaurant cu multe tipuri de mâncăruri sofisticate, acest lucru s-ar putea să îți diminueze profitul.

 

 

FRECVENȚA

În al doilea rând, frecvența și volumul muzicii afectează gustul mâncării. Studiile arată că sunetele joase fac ca mâncărurile savuroase să aibă un gust mai bun, iar sunetele înalte sporesc aromele dulci. Așadar, dacă ai o cofetărie sau o patiserie ar trebui să alegi melodii cu sunete înalte, iar dacă ai un restaurant sau o pizzerie va trebui să alegi sunete joase. În ambele cazuri, volumul ar trebui să fie mediu spre mic, pentru a completa mâncărurile, nu pentru a deranja urechile consumatorilor.

Cum să alegi muzica potrivită pentru restaurantul tău

Cum să alegi muzica potrivită pentru restaurantul tău

RITMUL

Privind sunetele din alt punct de vedere, studiile arată că muzica mai lentă are un efect calmant și face clienții să fie mai conștienți de ceea ce comandă, iar asta îi va face să recurgă la salate și mâncăruri mai sănătoase, în timp ce ritmurile mai puternice și rapide cresc stimularea și stresul, inspirându-ți clienții să aleagă opțiuni precum pizza, burgeri sau paste.

În timpul orelor de vârf, ai nevoie de o abordare diferită. Pentru a avea un flux mai mare de clienți, studiile recomandă muzica cu un ritm accelerat. În cadrul unui studiu, cuplurile care au auzit muzică rapidă pe fundal au crezut că au petrecut mai mult timp la restaurant decât au făcut-o de fapt. Acest lucru îți ajută afacerea din două motive: mesele s-au golit mai repede, făcând loc altor clienți, iar oaspeții au simțit că au petrecut timp destul la masă, nesimțindu-se grăbiți.

Nu în ultimul rând, este necesar să creezi o atmosferă bună în zona de așteptare a restaurantului. Este necesar să alegi muzica din acel spațiu în așa fel încât clienții tăi să se simtă bine cât așteaptă să guste din mâncărurile tale. Conform cercetărilor, muzica potrivită poate face ca statul la coadă să se simtă mai puțin stresant. Oaspeții în așteptare nu vor deveni la fel de neliniștiți și stresați dacă pe fundal se aud melodii. Așadar, dacă ai o cafenea aglomerată, asigură-te că începi ziua cu muzică plăcută, lentă, pentru a ridica starea de spirit a oaspeților în timp ce stau la coadă pentru cafeaua lor.


Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună