Nature at its best
REŢETĂ
Nature at its best

Îți place ce vezi? Stai să descoperi ce simplu, rapid și eficient se prepară. Urmărește cum prepară Chef Ciprian Nicolescu un MEMORABIL cremșnit companion cu accente de afine și violete. Apoi, dacă te inspiră, recreează rețeta urmărind pașii de mai jos. Evident, dându-i și acea notă personală.

 

 

Nature at its best

Signature dish

by Chef Ciprian Nicolescu

 

 

1. Cremșnit

 

Ingrediente:

 

Amestecă Mixul pentru cremă Cremşnit cu apa rece, folosind mixerul – în primele 15-30 secunde la viteză mică, apoi la viteză mare încă 5-7 minute. Pune crema obținută la frigider timp de 2 ore, până capătă o consistență fermă.

Unge foile de placintă cu unt clarificat, una câte una. Rulează-le pe rând în jurul unui tub cu diametrul de 6 cm, pentru a obține forma de cilindru. Pune tuburile cu foi la cuptor – primele 3-4 minute la 200˚C, apoi scade temperatura la 175˚C și coace încă vreo 4 minute, până e gata aluatul.

Nature at its best

Nature at its best

Scoate cilindrii din cuptor și, așa, cât sunt încă fierbinți, scoate aluatul de pe tuburi. Lasă-i la răcit pe foaie de pergament.

Scoate crema din frigider și pune-o într-un poș de unică folosință. Umple cilindrii din foaie de plăcinta.

Pune totul la rece până la folosire.

 

 

Nature at its best

2Crème Olé cu gust de vanilie și sofran

 

Ingrediente:

 

Metodă:

Toarnă laptele de cocos rece într-un vas, infuzează șofranul, apoi adaugă Mixul Crème Olé cu gust de vanilie. Amestecă totul cu mixerul – la viteză mica la început, apoi la viteză mare încă vreo 3 minute.

Adaugă desertul obținut într-un poș și pune-l la rece până la folosire.

 

 

 

3. Bezea de violete

 

Ingrediente:

  • 250 grame de zahăr
  • 4 albușuri de ou
  • Sare după gust
  • 4 grame de extract de esență de violete

Nature at its best

 

Metodă:

Preîncălzește cuptorul la 80°C.

Mixează albușurile de ou timp de 10 minute, întâi la viteză medie, apoi progresiv până la viteză mare, până când albușul devine omogen și consistent. Adaugă sarea și zahărul. Adaugă esența din extractul de violete la compoziție, apoi amestecă din nou foarte încet.

Pune amestecul în poș și fă bezelele mai mici și mai mari pe tava de copt cu hârtie pergament.

Coace timp de 2 ore și lasă-le în cuptor până când bezelele se răcesc complet.

 

Decor

  • Fistic
  • Flori violete liofilizate
  • Afine
  • Flori violete comestibile
  • Micro coriandru

Nature at its best

Rețetă pentru 6 porții.

Gata!

Urmărește contul Dr. Oetker Professional pe Facebook și descoperă alte 2 signature dishes pregătite de Chef Ciprian Nicolescu pentru Dr. Oetker Professional.


Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună