by Chef Ciprian Nicolescu
1. Cremșnit
Ingrediente:
- 500 grame de Mix pentru cremă Cremşnit Dr. Oetker Professional
- 1 litru de apă rece de la frigider
- 1 kilogram de foi de plăcintă
- 250 grame de unt
- 150 grame de Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
Amestecă Mixul pentru cremă Cremşnit cu apa rece, folosind mixerul – în primele 15-30 secunde la viteză mică, apoi la viteză mare încă 5-7 minute. Pune crema obținută la frigider timp de 2 ore, până capătă o consistență fermă.
Unge foile de placintă cu unt clarificat, una câte una. Rulează-le pe rând în jurul unui tub cu diametrul de 6 cm, pentru a obține forma de cilindru. Pune tuburile cu foi la cuptor – primele 3-4 minute la 200˚C, apoi scade temperatura la 175˚C și coace încă vreo 4 minute, până e gata aluatul.
Scoate cilindrii din cuptor și, așa, cât sunt încă fierbinți, scoate aluatul de pe tuburi. Lasă-i la răcit pe foaie de pergament.
Scoate crema din frigider și pune-o într-un poș de unică folosință. Umple cilindrii din foaie de plăcinta.
Pune totul la rece până la folosire.
2. Crème Olé cu gust de vanilie și sofran
Ingrediente:
- 80 grame de Mix Crème Olé cu gust de vanilie Dr. Oetker Professional
- 400 ml de lapte de cocos
- 1 plic de șofran
Metodă:
Toarnă laptele de cocos rece într-un vas, infuzează șofranul, apoi adaugă Mixul Crème Olé cu gust de vanilie. Amestecă totul cu mixerul – la viteză mica la început, apoi la viteză mare încă vreo 3 minute.
Adaugă desertul obținut într-un poș și pune-l la rece până la folosire.
3. Bezea de violete
Ingrediente:
- 250 grame de zahăr
- 4 albușuri de ou
- Sare după gust
- 4 grame de extract de esență de violete
Metodă:
Preîncălzește cuptorul la 80°C.
Mixează albușurile de ou timp de 10 minute, întâi la viteză medie, apoi progresiv până la viteză mare, până când albușul devine omogen și consistent. Adaugă sarea și zahărul. Adaugă esența din extractul de violete la compoziție, apoi amestecă din nou foarte încet.
Pune amestecul în poș și fă bezelele mai mici și mai mari pe tava de copt cu hârtie pergament.
Coace timp de 2 ore și lasă-le în cuptor până când bezelele se răcesc complet.
Decor
- Fistic
- Flori violete liofilizate
- Afine
- Flori violete comestibile
- Micro coriandru
Rețetă pentru 6 porții.
Gata!
Urmărește contul Dr. Oetker Professional pe Facebook și descoperă alte 2 signature dishes pregătite de Chef Ciprian Nicolescu pentru Dr. Oetker Professional.