4-6 porții (în funcție de dimensiunea paharelor folosite)
Ingrediente:
- 200 g cireșe din compot
- 300 g muffins ciocolată (gata preparate din Mixul de muffins cacao Dr. Oetker Professional)
- 200 ml frișcă
- 150 g crème fraiche
- 50 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional
- 20 g zahăr vanilinat Dr. Oetker Professional
- 15-20 g amidon Dr. Oetker Professional
- 30 ml Kirschwasser
Decor
- 50 ml sos desert caramel Dr. Oetker Professional
- 20 g perle crocante Dr. Oetker Professional
Mod de preparare:
- Cireșele se scurg de zeamă;
- Amidonul Dr. Oetker Professional se dizolvă în 50 ml din zeama compotului de cireșe;
- Restul de compot se pune împreună cu 10 g zahăr vanilinat Dr. Oetker Professional într-o cratiță pe foc și se fierbe;
- Adăugăm amidonul dizolvat în zeama de compot care fierbe și amestecăm încă un minut după ce a dat în clocot;
- Se adaugă cireșele și apoi se lasă la răcit;
- 125 g muffins se taie in bucăți;
- Frișca, crème fraiche, zahărul vanilinat Dr. Oetker Professional și mixul de Crème Olé Dr. Oetker Professional se spumează și se adaugă și Kirschwasser;
- Punem în fiecare pahar 2-3 bucăți de muffins, apoi adăugăm sosul de cireșe;
- Crema de frișcă se toarnă cu șprițul peste sosul de cireșe, apoi adăugăm sos desert toffee Dr. Oetker Professional;
Decor
Se decorează cu cireșe, bucăți de muffins și perle crocante Dr. Oetker Professional;