Black Forest în cupă by Jakob Hausmann & Gabriela Pascaru
Black Forest în cupă by Jakob Hausmann & Gabriela Pascaru

Jakob Hausmann îi spune Schwarzwälder Kirschtorte, dar noi îl știm mai degrabă sub denumirea de tort Pădurea Neagră sau Black Forest. Mai simplu e însă să ne referim la el ca “deliciosul” sau “spectaculosul”. Urmărește rețeta și află cum poți recrea și tu acest desert pentru clienții restaurantului tău. 

 

4-6 porții (în funcție de dimensiunea paharelor folosite)

Ingrediente:

  • 200 g cireșe din compot 
  • 300 g muffins ciocolată (gata preparate din Mixul de muffins cacao Dr. Oetker Professional) 
  • 200 ml frișcă 
  • 150 g crème fraiche
  • 50 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional
  • 20 g zahăr vanilinat  Dr. Oetker Professional
  • 15-20 g amidon Dr. Oetker Professional
  • 30 ml Kirschwasser

Decor

  • 50 ml sos desert caramel Dr. Oetker Professional
  • 20 g perle crocante Dr. Oetker Professional

Mod de preparare:

  1. Cireșele se scurg de zeamă;
  2. Amidonul Dr. Oetker Professional se dizolvă în 50 ml din zeama compotului de cireșe;
  3. Restul de compot se pune împreună cu 10 g zahăr vanilinat Dr. Oetker Professional într-o cratiță pe foc și se fierbe;
  4. Adăugăm amidonul dizolvat în zeama de compot care fierbe și amestecăm încă un minut după ce a dat în clocot; 
  5. Se adaugă cireșele și apoi se lasă la răcit;
  6. 125 g muffins se taie in bucăți;
  7. Frișca, crème fraiche, zahărul vanilinat Dr. Oetker Professional și mixul de Crème Olé Dr. Oetker Professional se spumează și se adaugă și Kirschwasser;
  8. Punem în fiecare pahar 2-3 bucăți de muffins, apoi adăugăm sosul de cireșe;
  9. Crema de frișcă se toarnă cu șprițul peste sosul de cireșe, apoi adăugăm sos desert toffee Dr. Oetker Professional;

Decor

Se decorează cu cireșe, bucăți de muffins și perle crocante Dr. Oetker Professional;

 


Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună