Crème Brûlée by Jakob Hausmann & Gabriela Pascaru
Crème Brûlée by Jakob Hausmann & Gabriela Pascaru

Când ai în bucătăria restaurantului tău Crème Olé de la Dr. Oetker Professional, obținerea unui desert delicios cu cremă de zahăr ars e cât se poate de simplă. Urmărește-i pe Jokob Hausmann (mestru în arta culinară) și pe Gabriela Pascaru (Inginer Tehnolog Dr. Oetker Professional) preparând extrem de ușor și rapid unul dintre cele mai apreciate deserturi în rândul clienților români. 

 

 4 porții

Ingrediente:

  • 150 ml lapte
  • 300 ml smântână dulce (35%)
  • 4 gălbenușuri
  • 80 g zahăr 
  • 1 baton vanilie (sau esență de vanilie) Dr. Oetker
  • 50 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional

Decor:

  • 100 g zahăr brun 
  • 50-100 g fructe de pădure proaspete

Mod de preparare:

  1. Laptele, smântâna, semințele batonului de vanilie Dr. Oetker, zahărul și gălbenușurile se spumează;
  2. Batonul de vanilie Dr. Oetker se taie, se scot semințele, se adaugă în compoziția de smântână și se amestecă;
  3. Se adaugă Mixul de Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional și se omogenizează;
  4. Totul se pune la rece pentru o oră, după care se strecoară cu o sită fină;
  5. Se pregătesc 4 forme termorezistente (~150 ml) într-o tavă pentru cuptor și turnăm compoziția în forme;
  6. Punem tava în cuptorul încălzit la 125 °C, dar înainte turnăm apă fierbinte care să fie 2/3 din înălțimea formelor;
  7. Crème Brûlée va sta la cuptor 50-60 min, după care se lasă să se tempereze, apoi dăm formele la frigider 2-3 ore;

Decor:

  1. Presărăm zahăr brun peste cremă și caramelizăm cu arzătorul până zahărul capătă o culoare auriu-maronie;
  2. Deasupra decorăm cu fructe de pădure proaspete.

Dr. Oetker Professional este nu doar un furnizor de materii prime, ci un furnizor de soluții.

Descoperă cum putem lucra împreună