4 porții
Ingrediente:
- 150 ml lapte
- 300 ml smântână dulce (35%)
- 4 gălbenușuri
- 80 g zahăr
- 1 baton vanilie (sau esență de vanilie) Dr. Oetker
- 50 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional
Decor:
- 100 g zahăr brun
- 50-100 g fructe de pădure proaspete
Mod de preparare:
- Laptele, smântâna, semințele batonului de vanilie Dr. Oetker, zahărul și gălbenușurile se spumează;
- Batonul de vanilie Dr. Oetker se taie, se scot semințele, se adaugă în compoziția de smântână și se amestecă;
- Se adaugă Mixul de Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional și se omogenizează;
- Totul se pune la rece pentru o oră, după care se strecoară cu o sită fină;
- Se pregătesc 4 forme termorezistente (~150 ml) într-o tavă pentru cuptor și turnăm compoziția în forme;
- Punem tava în cuptorul încălzit la 125 °C, dar înainte turnăm apă fierbinte care să fie 2/3 din înălțimea formelor;
- Crème Brûlée va sta la cuptor 50-60 min, după care se lasă să se tempereze, apoi dăm formele la frigider 2-3 ore;
Decor:
- Presărăm zahăr brun peste cremă și caramelizăm cu arzătorul până zahărul capătă o culoare auriu-maronie;
- Deasupra decorăm cu fructe de pădure proaspete.