300 g mix Muffins vanilie
2 ouă,
125 ml ulei
75 ml lapte
1 plic finesse portocale
1 lingură jus de portocală
125 g zmeură
50 g cranberries uscate
48 g mix pentru frişcă Dr. Oetker
130 ml lapte rece
50 g ciocolată
1. Se preîncălzeşte cuptorul: electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dvs.
2. Într-un vas de mixer se pun uleiul, ouăle, lapte, mixul pentru muffins şi se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 2 min. La final se adaugă sucul de portocale, plicul de finesse, fructele şi se amestecă lejer până la omogenizare.
Pentru cantităţi mai mari se măreşte timpul de amestecare.
Aluatul se dozează în cantităţi egale în formele de copt pentru brioşe sau în tava specială pentru brioşe. Se spumează mix-ul de frişcă cu laptele rece până obţinem o frişcă cu consistenţă stabilă.
Timp coacere aproximativ 20-25 minute.
Se poate decora cu aveline de frișcă.