Bailey’s Mousse Cake

Bailey’s Mousse Cake

Ingrediente

Blat:

225 g Mix pentru blat de prăjituri şi torturi
4 ouă
50 ml apă

 

Cremă:

40 g Mix Crème Pâtissière
175 ml lapte
2 foi gelatină
20 ml liqueur Bailey’s
1 albuş
50 g zahăr
83 g Mix frişcă
250 ml lapte

Sirop:

50 g zahăr
100 ml apă
5 ml esenţă de rom
200 g Glazură ciocolată Duo
20 ml ulei

 

Decor:

ciocolată şi fructe proaspete

Mod de preparare:

Blat:

1. Se preîncălzeşte cuptorul: electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dvs.
2. Într-un vas de mixer se pun ouăle, apa, mixul pentru blat şi se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 3-5 min. Punem compoziţia într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Timp de coacere: aproximativ 25-30 minute.
3. Se pregăteşte un cerc cu diametrul de 22-24 cm. Se coace blatul şi se taie în 2 foi. Se hidratează gelatina.
4. Crema Pâtissière: se mixează laptele împreună cu mix-ul pentru crema Pâtissière până îşi schimbă consistenţa şi volumul.
5. Bezeaua: se pregăteşte dintr-un albuş şi 50 g zahăr şi se bate până îşi dublează volumul şi se dizolvă zahărul.
6. Frişca: se pregăteşte din mix-ul pentru frişcă şi laptele rece şi se bate frişca.
7. Bailey’s Mousse:
Se amestecă crema Pâtissière cu bezeaua şi gelatina topită, apoi se adaugă liqueur-ul şi frişca şi se amestecă lejer.

 

Asamblarea tortului:

1. Se pune la baza cercului 1 foaie de blat şi se trampează cu sirop.
2. Adăugăm jumătate din mousse, apoi a doua foaie de blat şi tampăm cu sirop.
3. Se acoperă cu restul de mousse şi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
4. Se încălzeşte glazura şi se amestecă cu uleiul.
5. După răcire, glasăm tortul total sau parţial şi îl porţionăm imediat deoarece glazura se solidifică foarte repede.

 

Sugestii:

Se poate barota cu fulgi de ciocolată.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter