225 g Mix pentru blat de prăjituri şi torturi
4 ouă
50 ml apă
40 g Mix Crème Pâtissière
175 ml lapte
2 foi gelatină
20 ml liqueur Bailey’s
1 albuş
50 g zahăr
83 g Mix frişcă
250 ml lapte
50 g zahăr
100 ml apă
5 ml esenţă de rom
200 g Glazură ciocolată Duo
20 ml ulei
ciocolată şi fructe proaspete
1. Se preîncălzeşte cuptorul: electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dvs.
2. Într-un vas de mixer se pun ouăle, apa, mixul pentru blat şi se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 3-5 min. Punem compoziţia într-un cerc cu diametrul de 24 cm. Timp de coacere: aproximativ 25-30 minute.
3. Se pregăteşte un cerc cu diametrul de 22-24 cm. Se coace blatul şi se taie în 2 foi. Se hidratează gelatina.
4. Crema Pâtissière: se mixează laptele împreună cu mix-ul pentru crema Pâtissière până îşi schimbă consistenţa şi volumul.
5. Bezeaua: se pregăteşte dintr-un albuş şi 50 g zahăr şi se bate până îşi dublează volumul şi se dizolvă zahărul.
6. Frişca: se pregăteşte din mix-ul pentru frişcă şi laptele rece şi se bate frişca.
7. Bailey’s Mousse:
Se amestecă crema Pâtissière cu bezeaua şi gelatina topită, apoi se adaugă liqueur-ul şi frişca şi se amestecă lejer.
1. Se pune la baza cercului 1 foaie de blat şi se trampează cu sirop.
2. Adăugăm jumătate din mousse, apoi a doua foaie de blat şi tampăm cu sirop.
3. Se acoperă cu restul de mousse şi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
4. Se încălzeşte glazura şi se amestecă cu uleiul.
5. După răcire, glasăm tortul total sau parţial şi îl porţionăm imediat deoarece glazura se solidifică foarte repede.
Se poate barota cu fulgi de ciocolată.