Învață de la Jakob Hausmann cum să pregătești de fiecare dată un tort care atrage clienții prin contrastul plăcut cu nuanțe și texturi și care impresionează definitiv prin gustul complex și memorabil.
Nr. de porții: 8-10 felii, în funcție de gramajul dorit.
225 g Mix pentru blat de prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
4 ouă
15 g Cacao neagră Dr. Oetker Professional
50 ml de apă
30 g Gustin Amidon alimentar fin Dr. Oetker Professional
400 g de compot de vișine fără sâmburi
50 g de dulceață de vișine
6 foi din pachetul de Gelatină foi Dr. Oetker Professional
800 g frișcă bătută
100 g Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
150 ml Kirschwasser (palincă de cireșe)
10 cireșe amarene confiate
100 g de decor de ciocolată Dr. Oetker Professional (fulgi, perle crocante, rulouri zebră)
Într-un vas de mixer se pun ouăle, apa, mixul și cacaoa, apoi se spumează la viteză mare până când își schimbă consistența și volumul.
Se toarnă compoziția într-un cerc cu diametrul de 22 cm, așezat pe tavă tapetată cu hârtie pergament.
Se coace la 170-180⁰C timp de 25-30 de minute.
După răcire, se taie în 2 straturi egale.
Se fierbe zeama comportului de vișine.
Se adaugă amidonul și se amestecă până când compoziția își schimbă consistența.
Se adaugă vișinele și se fierbe compoziția încă 5 minute.
Se lasă la răcit.
Se bate frișca cu zahărul pudră.
Se adaugă gelatina hidratată și topită.
Primul strat de blat se trampează cu Kirschwasser (palincă de cireșe), apoi se adaugă dulceața de vișine și un sfert din cantitatea de frișcă, vișinele și din nou frișcă.
Al doilea strat se adaugă peste primul și se trampează cu Kirschwasser (palincă de cireșe).
Se pune tortul la rece.
După răcire, se îmbracă tortul cu frișcă, se barotează cu decor de ciocolată și se porționează în 8-10 felii.
Fiecare felie se decorează cu o avelină de frișcă și cu amarene sau vișine din compot.