Jakob Hausmann propune o rețetă ușor de integrat în meniul oricărui restaurant – atât în sezonul caiselor, cât și în restul anului. În funcție de moment sau de preferințe, această tartă se poate pregăti și cu alte tipuri de fructe.
165 g Mix pentru blat de prăjituri și tarte
100 g de unt
1 ou
500 g de caise fără sâmburi (proaspete sau din compot)
20 g de pesmet
3 ouă
150 ml de frișcă lichidă
100 g de Pudding cu gust de vanilie
8 g de jeleu transparent Dr. Oetker
150 ml de zeamă din compot de caise
50 g de fistic mărunțit
În vasul mixerului se pun oul și untul și se amestecă puţin la viteză mică. Se adaugă Mix pentru blat de prăjituri și tarte și se amestecă până la omogenizare.
Aluatul obținut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minimum o oră.
Se amestecă puțină frișcă lichidă rece cu Pudding cu gust de vanilie.
Restul de frișcă se fierbe, apoi se adaugă budinca dizolvată și se amestecă până își schimbă consistența și devine cremoasă. Se adaugă ouăle și se amestecă totul până se omogenizează.
Se pregăteşte un cerc pentru copt cu diametrul de 24 cm, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se întinde aluatul fraged în cerc, apoi se adaugă budinca de vanilie, iar deasupra se așază jumătățile de caise amestecate cu pesmetul.
Tarta se coace la 170-180⁰C, timp de 25-30 de minute.
Se lasă să se răcească şi se păstrează la frigider la 4⁰C.
Se pregătește jeleul separat. Se amestecă mixul de jeleu Dr. Oetker cu zeamă de compot rece și se fierb până când își schimbă consistența.
Cu ajutorul unei pensule, se întinde jeleul peste caise, pe toată suprafața tartei.
Marginea tartei se decorează cu fistic mărunțit.