Produs termostabil, utilizat atât în preparatele cu pregătire rece, cât şi în cele cu pregătire caldă.
Bază de plecare pentru o varietate de deserturi cu diferite gusturi şi texturi.
Uşor de pregătit şi de păstrat.
| Informaţii nutriţionale: | Per 100 g |
|---|---|
| Valoare energetică |
1,635 KJ 385 Kcal |
|
Grăsimi - din care acizi grași saturaţi |
0 g 0 g |
|
Glucide - din care zaharuri |
96 g 54 g |
| Proteine | 0 g |
| Sare | 0.34 g |
Zahăr, amidon modificat din cartofi, agent gelatinizant (caragenan standardizat cu zaharuri), colorant (beta caroten), stabilizatori (fosfat disodic și difosfat tetrasodic), aromă.
Pentru o porție (110 g mix – 500 ml lapte rece):
Într-un vas se pune mixul pentru Crème pâtissière, se adaugă laptele rece și se amestecă cu un mixer electric 3 minute la viteză mare. Pentru cantități mai mari se mărește timpul de amestecare, până se obține o cremă lucioasă și legată. Crema se folosește imediat după preparare.