Tartă cu cremă de vanilie și fructe

Tartă cu cremă de vanilie și fructe

Ingrediente

Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri şi tarte Dr. Oetker
1 ou
100 g margarină sau unt

Crème Pâtissière:

110 g Crème Pâtissière Dr. Oetker
0,5 ml lapte rece

 

Tort Gelee:

16 g Tort Gelee Trasparent Dr. Oetker
80 g zahăr
0,5 ml compot fructe (piersici, caise)

Mod de preparare:

Aluat fraged:

1. Se omogenizează untul cu oul.
2. Se adaugă Mix-ul pentru prăjituri şi tarte Dr. Oetker amestecând cu mâna până se încorporează toată cantitatea.
3. Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minim 1 oră.

 

Crème Pâtissière:

1. În vasul mixerului se pune laptele rece;
2. Se adaugă praful de Crème Pâtissière şi se spumează crema la viteza mare până se omogenizează şi îşi schimbă consistenţa.

 

Tort-Gelee:

1. Se amestecă Tort-Gelee transparent cu zahărul, apoi se toarnă în zeama rece de la compot.
2. Se fierbe compoziţia până se îngroaşă şi devine transparentă.
3. Se lasă să se tempereze puţin, apoi se adaugă peste tartă cu ajutorul unei pensule.

 

 Tartă:

1. Se pregăteşte un cerc pentru copt cu diametrul de 24 cm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

2. Se întinde aluatul fraged în cerc apoi se adaugă crema de vanilie; peste cremă se pun fructele din compot (piersici, caise) jumătăţi sau tăiate felii.
3. Se coace tarta la 170-180°C timp de aproximativ 25-30 min.
4. Se lasă să se răcească şi se păstrează la frigider la 4°C.
5. Se unge cu jeleu cu ajutorul unei pensule şi se porţionează.
6. Se poate păstra şi la congelator.

 

Mod de prezentare:

Înainte de servire se porţionează în funcție de preferințe. Se poate decora cu sosuri pentru desert, în funcție de preferințe.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter