Black Forest Cake

Black Forest Cake

Ingrediente

Blat de cacao 1 buc. de 30x40cm:

450 g Mix Blat de Prăjituri Dr. Oetker
30 g Cacao Neagră
(22% unt cacao) Dr. Oetker
100 ml apă
7 ouă

Frişcă:

165 g Mix Frişcă Dr. Oetker
500 ml lapte rece

 

Crème Pâtissière:

110 g Crème Pâtissière Dr. Oetker
500 ml lapte rece
30 g Cacao (11% unt cacao) Dr. Oetker
1 borcan compot vișine fără sâmburi

Mod de preparare:

Blat:

1. Se preîncălzeşte cuptorul: electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dvs.
2. Într-un vas de mixer se pun apa, ouăle şi se amesteacă puţin pentru a se omogeniza. Se adaugă Mixul pentru blat de prăjituri şi se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 3 min. până când compoziţia îşi shimbă consistenţa şi îşi dublează volumul. Pentru cantităţi mai mari se măreşte timpul de amestecare. Se adaugă cacao cernută şi se amestecă lejer până la omogenizare.
3. Se întinde compoziţia într-o tavă cu dimensiunea de 25/35 cm şi se coace la 160-170°C aproximativ 30 min. După coacere se lasă la răcit şi se poate păstra la frigider sau la congelator.

 

Crème Pâtissière:

1. În vasul mixerului se pune laptele rece.
2. Se adaugă mixul de cremă şi se spumează crema Pâtissière la viteză mare până se omogenizează şi îşi schimbă consistenţa.
3. Se adaugă cacao amestecând lejer până la omogenizare.

 

Frişca:

Se toarnă mix pentru frişcă peste lapte şi se bate cu mixerul 15-30 sec la viteză mică, apoi 5-7 min la viteză maximă până la obţinerea unei spume consistente.
Sirop: 100 g zahăr; 150 ml apă; 150 ml zeamă compot de vişine.

 

Asamblare prăjitură:

1. Se taie blatul obţinut în 3 straturi egale.
2. Se însiropează primul blat şi se adaugă crema Pâtissière cu cacao.
3. Se adaugă al doilea blat, însiropăm, apoi adăugăm un strat subţire de frişcă şi 250 g vişine din compot tăiate mărunt.
4. Acoperim vişinele cu frişcă şi punem deasupra ultimul strat de blat însiropat.
5. Prăjitura se poate finisa cu un strat de frişcă şi ciocolată rasă.
6. Se păstrează la rece, apoi se porţionează.

 

Mod de prezentare:

Se poate decora cu aveline de frișcă și fulgi de ciocolată.

 

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter