Ruladă cu cremă de cacao și rom

Ruladă cu cremă de cacao și rom

Ingrediente

Foaie de ruladă 1 buc de 30x40cm:

112 g Mix foi de ruladă Dr. Oetker
30 ml apă
2 ouă

Crème Pâtissière:

110 g praf Crème Pâtissière Dr. Oetker
500 ml lapte rece
150 g unt topit
30 g Cacao Dr. Oetker
50 ml rom sau 5 ml esenţă rom Dr. Oetker
100 g Glazură ciocolată solidă Dr. Oetker

Mod de preparare:

Foaie de ruladă:

1. Se preîncălzeşte cuptorul: electric - 180°C, aer cald - 160°C, cu gaz - la treapta 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră.
2. Într-un vas de mixer se pun apa, ouăle, mixul pentru foi de ruladă şi se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 3 min. Pentru cantităţi mai mari se măreşte timpul de amestecare.
3. Se întinde compoziţia - de 1,5 cm grosime - în tava tapetată cu hârtie de copt. Durata de coacere este de aproximativ 8-10 min.

 

Crème Pâtissière:

1. În vasul mixerului se pune laptele rece.
2. Se adaugă praful de cremă şi se spumează crema Pâtissière la viteză mare până se omogenizează şi îşi schimbă consistenţa.
3. Se adaugă cacao, unt şi rom, amestecând lejer până la omogenizare.

 

Asamblare ruladă:

1. Se rulează foaia de ruladă pe lungime imediat ce se scoate din cuptor.
2. Se întinde crema de cacao pe foaia de ruladă, apoi se rulează şi se împachetează în hârtia de copt.
3. Rulada se pune la frigider 2-3 ore pentru întărirea cremei.
4. Se poate glasa cu una din glazurile Dr. Oetker sau se poate decora cu Frişcă Dr. Oetker.
5. Se porţionează la gramajul dorit.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter