Ruladă cu frișcă și gem

Ruladă cu frișcă și gem

Ingrediente

Foaia:

112 g Mix pentru foi de ruladă Dr. Oetker
2 ouă
30 ml apă

Decor:

30 g fulgi de migdale

Umplutură:

100 g gem de caise
100 g mix pentru frișcă
260 ml lapte rece

Mod de preparare:

Blat:

1. Se preîncălzeşte cuptorul: - electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3. Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dvs.
2. Într-un vas de mixer se pun apa, ouăle, mixul pentru ruladă şi se amestecă cu mixerul la viteză mare timp de 3 min. Pentru cantităţi mai mari se măreşte timpul de amestecare.
Se întinde compoziţia - de 1,5 cm grosime- în tava tapetată cu hârtie de copt.
Durata de coacere este de 8-10 min.

 

Asamblare ruladă:

1. Batem mix-ul pentru frişcă cu laptele rece.
2. Ungem foaia de ruladă cu gemul de caise, apoi întindem ¾ din cantitatea de frişcă şi rulăm rulada cu ajutorul hârtiei de copt.
3. Punem rulada la frigider pentru minim 1 oră.

 

Mod de prezentare:

Decorăm rulada cu restul de frişcă şi presărăm deasupra migdalele felii.
Se porţionează la gramajul dorit.

 

Sugestii decor:

Se poate servi alături cu Sos desert de fructe de pădure.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter