225 g Mix pentru blat de prăjituri şi torturi Dr. Oetker
50 ml apă
3-4 ouă
15 g Cacao Dr. Oetker
110 g Mix Crème Pâtissière Dr. Oetker
30 g Cacao Dr.Oetker
500 ml lapte rece
10 ml Esenţă de rom Dr. Oetker
200 g unt
100 ml apă
100g zahăr
10 ml Esenţă de rom Dr. Oetker
200 g glazură solidă de ciocolată
20 ml ulei
80 g ornamente ciocolată Dr. Oetker
1. Se preîncălzeşte cuptorul: electric - 180°C, aer cald - 160°C, cu gaz - la treapta 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră.
2. Într-un vas de mixer se pun ouăle împreună cu apa şi se amestecă puţin pentru a se omogeniza, apoi se adaugă Mix Blat de Prăjituri Dr. Oetker şi se mixează compoziţia până când îşi schimbă consistenţa şi îşi dublează volumul. La final adăugăm cacaua şi amestecăm lejer până la omogenizarea compoziției.
Pentru cantităţi mai mari se măreşte timpul de mixare.
3. Se întinde compoziţia într-un cerc cu diametrul de 26 cm şi se pune la cuptor. Durata de coacere este de 30 min la temperatura de la 160-170° C. După coacere se lasă la răcit şi se poate păstra la frigider sau congelator până în momentul utilizării.
Punem laptele rece în vasul mixerului, apoi adăugăm mix-ul pentru cremă şi spumăm crema la viteză mare până se omogenizează şi îşi schimbă consistenţa.
Adăugăm cacaua, untul foarte moale şi esenţa de rom şi amestecăm până la omogenizare.
Se fierbe apa cu zahărul, iar dupa răcire se adaugă esenţa de rom.
1. Se taie blatul în 3 straturi egale şi se trampează cu sirop.
2. Umplem tortul cu cremă şi îl punem la rece pentru 2-3 ore pentru întărirea cremei.
3. Încălzim glazura în apa fierbinte şi adăugăm uleiul, apoi glasăm tortul aplicând 2 straturi de glazură pentru o glasare perfectă.
4. Barotăm lateralele tortului cu fulgi de ciocolată şi recomandăm ca porţionarea să se facă imediat, deoarece glazura solidifică foarte repede şi se va porţiona mai greu;
5. Se păstrează la rece.
Se poate decora și cu fructe proaspete.