225 g Mix pentru blat Dr. Oetker
4 ouă
50 ml apă
550 ml lapte rece
180 g Mix pentru cremă Tiramisu Dr. Oetker
75 g zahăr
150 ml apă
5 ml Esenţă de cafea Dr. Oetker
10 g cafea instant
20 g zahăr pudră
20 g cacao
1. Se preîncălzeşte cuptorul: electric - 180°C, aer cald - 160°C, cu gaz - la treapta 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră.
2. Într-un vas de mixer se pun ouăle, apa, mixul pentru blat şi se amestecă cu mixerul la viteza mare timp de 3-5 min. Punem compoziţia într-un cerc cu diametrul de 24 cm.
Timp de coacere: 25-30 de minute.
1. Amestecăm mixul peste lapte şi se bate cu mixerul la început circa 15-30 secunde la viteză mică, apoi cca 7 minute la viteză maximă, până la obținerea unei creme consistente.
2. Siropul se fierbe şi se răceşte, apoi se adaugă esenţa de cafea şi cafeaua.
1. Tăiem blatul în 2 straturi egale.
2. Pregătim un cerc cu diametrul de 24 cm, aşezăm primul strat de blat, îl însiropăm, apoi adăugăm jumătate din cremă.
3. Aşezăm cel de al doilea blat, îl însiropăm şi adăugăm restul de cremă.
4. Nivelăm tortul şi îl punem la rece pentru câteva ore, după aceea îl putem porţiona.
Se pudrează cu zahăr pudră şi apoi cu cacao.
Se poate decora şi cu fructe proaspete şi se poate servi alături cu Sos pentru desert de fructe de pădure.