Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!
Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.
450 g Mix Blat de Prăjituri Dr. Oetker
100 ml apă
7 ouă
110 g praf Crème Pâtissière Dr. Oetker
500 ml lapte rece
165 g Mix Frișcă Dr. Oetker
500 ml lapte rece
100 g zahăr
150 ml apă
150 ml zeamă de la compot de piersici
1. Se preîncălzeşte cuptorul: - electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră.
2. Într-un vas de mixer se pun ouăle împreună cu apa şi se amestecă puţin pentru a se omogeniza, apoi se adaugă Mix Blat de Prăjituri Dr. Oetker şi se amestecă compoziţia până când îşi schimbă consistenţa şi îşi dublează volumul. Pentru cantităţi mai mari se măreşte timpul de amestecare.
3. Se întinde compoziţia într-o ramă cu dimensiuni 25x35 cm şi se pune la cuptor. Durata de coacere este de 30 min la temperatura de la 160-170°C. După coacere se lasă la răcit şi se poate păstra la frigider sau congelator.
1. În vasul mixerului se pune laptele rece.
2. Se adaugă praful de cremă şi se spumează crema Pâtissière la viteza mare până se omogenizează şi îşi schimbă consistenţa.
Se toarnă mix pentru frişcă peste lapte şi se bate cu mixerul 15-30 sec la viteză mică, apoi 5-7 minim la viteza maximă până la obţinerea unei spume consistente.
Se fierbe apa cu zahărul, apoi se adaugă zeama de la compot.
1. Se taie blatul în 3 straturi egale.
2. Se însiropează primul blat şi se adaugă cremă Pâtissière.
3. Se pune al doilea blat, se însiropează apoi se adaugă un strat subţire de frişcă şi 250 de g piersici din compot tăiate cubuleţe.
4. Se acoperă fructele cu frişcă şi se pune deasupra ultimul strat de blat însiropat.
5. Prăjitura se poate finisa cu un strat de frişcă şi răzătură de cocos.
6. Se păstrează la rece, apoi se porţionează.
Prăjitura se poate realiza şi cu alte tipuri de fructe din compot: ananas, cocktail de fructe, etc. Ca decor putem face şi aveline din frişcă.