Cheese Cake Light

Cheese Cake Light

Ingrediente

Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri şi tarte Dr. Oetker
1 ou
100 g margarină sau unt

 

Umplutură:

4 ouă
150 g zahăr
25 g Amidon Dr. Oetker
200 ml lapte
250 g brânză dulce
100 g Stafide Aurii Dr. Oetker

Mod de preparare:

Aluat fraged:

1. Se tapetează cu unt şi făină o formă cu diametrul de 26 cm.
2. Se omogenizează untul cu oul.
3. Se adaugă Mix-ul pentru prăjituri şi tarte amestecând cu mâna până se încorporează toată cantitatea.
4. Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minim 30 min.
5. După răcire se întinde şi se mulează forma, formând o bordură de 3 cm înălţime.

 

Umplutură:

1. Într-un vas se amestecă jumătate din cantitatea de zahăr cu un ou şi Amidon Dr. Oetker. Se adaugă apoi treptat laptele şi fierbem compoziţia 3 min., amestecând continuu. Se lasă la răcit.
2. Separat batem 3 gălbenuşuri cu restul de zahăr până la omogenizare.
3. Se adaugă brânza, stafidele şi crema de lapte preparată iniţial.
4. Se încorporează la final albuşurile bătute spumă.

 

Tartă:

1. Se pregăteşte un cerc pentru copt cu diametrul de 26 cm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2. Se întinde aluatul fraged (350 g) în cerc apoi se adaugă umplutura, restul de aluat (150 g) se pune la rece.
3. Se coace tarta la 170 – 180°C timp de 50 min. În ultimele 15 min de coacere se rade aluatul rămas (150 g) pe deasupra şi se continuă coacerea.
4. Se lasă să se răcească şi se păstrează la frigider la 4°C.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter