Tartă cu ciocolată și ricotta

Tartă cu ciocolată și ricotta

Ingrediente

Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri şi tarte Dr. Oetker
30 g Cacao Dr. Oetker
1 ou
100 g margarină sau unt

Umplutură:

2 gălbenuşuri
115 g zahăr
500 g ricotta
90 g chipsuri de ciocolată
45 g mix fructe confiate
1 plic Finesse Coajă rasă de lămâie Dr. Oetker

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul: electric - 180°C, aer cald - 160°C, cu gaz - la treapta 2-3.
Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dumneavoastră.

 

Aluat fraged:

1. Se tapetează cu unt şi făină o formă cu diametrul de 24 cm.
2. Se omogenizează untul cu oul şi cu Finesse de lămâie.
3. Se adaugă Mix pentru prăjituri şi tarte amestecând cu mâna până se încorporează toată cantitatea.
4. Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minim 30 min.
5. După răcire se intinde şi se mulează forma, formând o margine de 3 cm înălţime.

 

Cremă:

Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahăr şi brânză, apoi se adaugă restul ingredientelor.

 

Tartă:

1. Se pregăteşte un cerc pentru copt cu diametrul de 24 cm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2. Se întinde aluatul fraged în cerc, apoi se adaugă umplutura.
3. Se adaugă peste umplutură fâşii de aluat sub formă de grilaj.
4. Se coace tarta la 170 – 180°C timp de aproximativ 25-30 min.
5. Se lasă să se răcească şi se păstrează la frigider la 4°C.

 

Mod de prezentare:

Înainte de servire se porţionează în funcție de preferințe. Se decorează fiecare porție cu Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter