Carrot Cake

Carrot Cake

Ingrediente

Blat:

380 g Mix pentru prăjituri şi tarte Dr. Oetker
3 ouă
50 g zahăr
125 g margarină sau unt moale
50 g nucă mărunţită
50 ml lapte
5 g scorţişoară
3 g nucşoară
200 g morcovi raşi

Glazură:

125 g unt moale
150 g zahăr pudră
75 g cremă de brânză
10 g zahăr vanilinat
1 plic finesse de lămâie
100 g frişcă vegetală

Mod de preparare:

Blat:

1. Se preîncălzeşte cuptorul: - electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3. Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dvs.
2. Se omogenizează untul cu ouăle, zahărul şi se adaugă laptele şi morcovii raşi, se adaugă Mix-ul şi nuca, scorţişoara şi nucşoara amestecând până se omogenizează, compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de copt cu diametrul de 24 cm. Timp de coacere: aproximativ 35-40 min.

 

Glazura:

Se spumează untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi finesse de lămâie, adăugăm crema de brânză, apoi la final frişca bătută şi amestecăm lejer.

 

Mod de prezentare:

1. După coacere şi răcire, tăiem blatul în două straturi egale.
2. Jumătate din glazură o folosim pentru a umple cele 2 blaturi, iar cu restul acoperim tot tortul.
3. După răcire se porţionează în 12 porţii.

 
Sugestii decor:

1. Prăjitura se poate decora şi cu o avelină de frişcă pe fiecare porţie.
2. Peste avelinele din frişcă putem decora cu morcovi mici din marţipan.
3. De asemenea, putem decora tortul cu 50 g de migdale felii.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter