380 g Mix pentru prăjituri şi tarte Dr. Oetker
3 ouă
50 g zahăr
125 g margarină sau unt moale
50 g nucă mărunţită
50 ml lapte
5 g scorţişoară
3 g nucşoară
200 g morcovi raşi
125 g unt moale
150 g zahăr pudră
75 g cremă de brânză
10 g zahăr vanilinat
1 plic finesse de lămâie
100 g frişcă vegetală
1. Se preîncălzeşte cuptorul: - electric 180°C, aer cald 160°C, cu gaz la treaptă 2-3. Vă rugăm să ţineţi cont de indicaţiile de coacere ale cuptorului dvs.
2. Se omogenizează untul cu ouăle, zahărul şi se adaugă laptele şi morcovii raşi, se adaugă Mix-ul şi nuca, scorţişoara şi nucşoara amestecând până se omogenizează, compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de copt cu diametrul de 24 cm. Timp de coacere: aproximativ 35-40 min.
Se spumează untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi finesse de lămâie, adăugăm crema de brânză, apoi la final frişca bătută şi amestecăm lejer.
1. După coacere şi răcire, tăiem blatul în două straturi egale.
2. Jumătate din glazură o folosim pentru a umple cele 2 blaturi, iar cu restul acoperim tot tortul.
3. După răcire se porţionează în 12 porţii.
1. Prăjitura se poate decora şi cu o avelină de frişcă pe fiecare porţie.
2. Peste avelinele din frişcă putem decora cu morcovi mici din marţipan.
3. De asemenea, putem decora tortul cu 50 g de migdale felii.