Carrot cake by Gabriela Pascaru

Carrot cake by Gabriela Pascaru

Descoperă o rețetă simplă și atrăgătoare pentru orice oaspete, cu indicații prețioase de la Gabriela Pascaru, inginer tehnolog Dr. Oetker Professional. Pregătirea acestui preparat a fost prezentată la ediția specială Titani la cuțite a emisiunii Chefi la cuțite.

Nr. porții: 10 bucăți

Ingrediente

Blat:

190 g Mix pentru blat de prăjituri şi tarte

2 ouă

65 g unt

100 g morcov ras

25 g zahăr

25 ml lapte

3 g scorţişoară

2 g nucşoară

25 g nucă mărunțită (alternativă: fistic mărunțit)

 

Cremă:

65 g unt

75 g zahăr pudră

40 g cremă de bânză

50 g frişcă bătută

5 g Zahăr vanilinat

5 g Finesse de lămâie

 

Decor:

25 g fulgi de migdale 

Sos pentru desert

Rulouri zebră de ciocolată

Mod de preparare:

Blat:

Se omogenizează untul cu ouăle şi zahărul.

Se adaugă laptele, morcovii, Mixul pentru blat de prăjituri și tarte, nuca (sau fisticul), scorţişoara şi nucşoara, amestecând până se omogenizează.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă de copt cu dimensiunea de 25x15cm.

Se coace timp de 20-30 minute la 170⁰ C.

 

Cremă:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, crema de brânză, Finesse de lămâie.

La final adăugăm frişca bătută, amestecând lejer.

 

Asamblarea:

După coacere şi răcire, tăiem blatul în forma dorită (dreptunghi, pătrat, rotund) și deasupra decorăm cu crema de brânză cu ajutorul posului cu sprit sau dui.

Decorul farfuriei se poate completa cu flori comestibile, felii de morcov deshidratate, Sos Desert și fulgi de migdale prăjiţi.

 

Sugestii:  

Prăjitura se poate decora şi cu morcovi mici din marţipan și se poate pregăti sub formă de tort sau miniprăjituri.

Putem folosi la decor fructe proaspete de sezon.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter