Mille-Feuille cu Matcha Creme by Gabriela Pascaru

Mille-Feuille cu Matcha Creme by Gabriela Pascaru

Așa cum am promis, împărtășim cu profesioniștii din industria ospitalității rețeta de desert pregătită la emisiunea Titani la cuțite, ediția specială a emisiunii Chefi la cuțite, de către colega noastră Gabriela Pascaru, inginer tehnolog Dr. Oetker Professional.

8 porții

Ingrediente

Blat:

400 g foietaj

 

Cremă:

400 ml lapte rece

400 ml smântână 32%

160 g Crème Olé cu gust de vanilie

10-15 g pudră matcha

Decor:

Sos pentru desert cu gust de fructe de pădure, în care adăugăm câteva picături de esență de trandafiri

Zahăr pudră

16 căpșuni (sau smochine) proaspete

Decor de zahăr

Mod de preparare:

Blat:

Tăiem foietajul în 3 dreptunghiuri de 30x13 cm, pe care le așezăm pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Acoperim cu hârtie de copt, iar deasupra punem o tavă ca să presăm aluatul și să nu crească denivelat.

Coacem la temperatura de 180-200° C timp de 20-25 min.

 

Cremă:

Turnăm în vasul mixerului laptele și smântâna rece.

Adăugăm Crème Olé cu gust de vanilie și mixăm crema până își mărește volumul și își schimbă consistența.

La final adăugăm pudra de matcha.

 

Asamblare:

Tăiem fiecare dreptunghi de foietaj copt în 8 bucăți egale.

Cu ajutorul posului cu dui, pentru fiecare porție, turnăm pe 2 dintre dreptunghiuri crema sub forma dorită, pe care apoi le suprapunem. Pudrăm al treilea dreptunghi și îl punem deasupra celorlalte două.

Decorăm farfuria cu Sosul pentru desert cu gust de fructe de pădure, în care adăugăm câteva picături de esență de trandafiri pentru o notă orientală, și căpșunile proaspete (sau smochinele) tăiate în sferturi.

Completăm decorul cu beteală de zahăr.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter