Pentru luna lui “Cuptor”, Jakob Hausmann vine cu o opțiune ideală de desert, care răcorește și îndulcește în aceeași măsură: parfe de căpșuni. În plus, arată de-a dreptul spectaculos și încântă și privirea, nu doar simțurile.
250 g piure căpșuni
120 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
100 g cremă de brânză sau iaurt gras
150 g frișcă lichidă
150 ml lapte
50 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional
2 g piper negru
Câteva frunze mentă proaspătă
100 g căpșuni proaspete
50 g fructe de pădure proaspete
Frișca lichidă și laptele se amestecă cu Mixul de Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional până când își schimbă consistența.
Apoi adăugăm crema de brânză sau iaurtul, piperul și frunzele de mentă tăiate fin.
Piureul de căpșuni se amestecă cu zahărul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și se adaugă în compoziția de mai sus.
Compoziția obținută se pune într-o formă de chec tapetată cu folie de plastic, se acoperă cu folie și se pune la congelator până a doua zi.
Se porționează și se decorează cu căpșuni și fructe de pădure proaspete.