Budincă de clătite

Budincă de clătite

Pentru un desert lejer și gustos, ideal pentru zilele călduroase de vară, Jakob Hausmann propune o budincă de clătite care poate fi servită în moduri diferite.

Ingrediente

Aluat fraged:

425 g Mix pentru clătite Dr. Oetker Professional

1,250 l lapte

5 ouă

100 ml ulei

 

Umplutură:

 500 g cremă de brânză

150 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional

 

500 ml lapte

100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

1 plic Finesse de lămâie Dr. Oetker

 

Decor:

100 g zmeură proaspătă

100 ml Sos Desert Toffee Dr. Oetker Professional

 

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

Se amestecă laptele cu ouăle și apoi se adaugă Mixul de clătite Dr. Oetker Professional. La final adăugăm uleiul și amestecăm bine pentru omogenizare.

Este recomandat să lăsăm aluatul minimum 30 de minute la rece înainte de utilizare.

Vom obține în jur de 15 - 20 de clătite, în funcție de cât de groase dorim să fie clătitele și de numărul de porții dorit. Deoarece am adaugat ulei în aluat, nu va mai fi necesar să adăugăm ulei în tigaie pentru fiecare clătită.

 

Decor:

Se amestecă laptele cu Mixul de Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional până când își schimbă consistența. Apoi adăugăm crema de brânză, zahărul, Finesse de lămâie Dr. Oetker și amestecăm până la omogenizare.

Se umplu clătitele cu umplutura de brânză sub forma unui tort sau sub forma dorită. Această budincă se poate servi atât rece, cât și caldă în funcție de preferințe

Se decorează cu Sos Desert Toffee Dr. Oetker Professional și zmeură proaspătă sau se pot pudra cu zahăr pudră Dr. Oetker Professional.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter