Prăjitură cu fructe de pădure

Prăjitură cu fructe de pădure

Jakob Hausmann întâmpină vara cu o prăjitură ușor de integrat în meniul oricărui restaurant. În funcție de preferințe, dar și de fructele de sezon, compoziţia prăjiturii este versatilă pentru orice tip de fructe proaspete sau din compot.

Ingrediente

Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

5-6 ouă

200 g unt

100 ml lapte

1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker

130 g marțipan

Umplutură:

 250 g fructe de pădure congelate

 

Decor:

100 g fructe de pădure proaspete

75 g ciocolată albă

Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

În vasul mixerului punem untul moale, ouăle şi laptele, le amestecăm puţin la viteză mică, iar apoi adăugăm mixul şi amestecăm până la omogenizare.

Tapetăm cu hârtie pergament o tavă de copt cu dimensiuni de 30 x 40 cm.

Aluatul obţinut se pune în tava de copt, se nivelează, după care adăugăm deasupra fructele de pădure congelate și le repartizăm uniform pe toată suprafața aluatului.

Prăjitura se coace între 30 și 40 de minute la 180 ⁰ C.

 

Decor:

Prăjitura se lasă să se răcească şi apoi se porţionează.

Decorăm prăjitura cu fructele de pădure proaspete.

Ciocolata albă se topește și cu ajutorul unui cornet decorăm deasupra prăjitura cu ciocolată sub forma unui grătar fin.

Se poate pudra și cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter