Ne îndepărtăm încet-încet de vară, însă ținem aproape aromele delicate de miere, vanilie, migdale și cireșe confiate cu noua rețetă propusă de Jakob Hausmann. Prăjitura cu miere, cireșe confiate și fistic are o textură fină, un aluat pufos și se bucură de o cremă pe cât de aromată, pe atât de răcoritoare.
380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
1 ou
100 g unt
100 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional
400 ml lapte
400 ml frișcă
20 g fistic tocat
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
100 g cireșe confiate
125 g unt
60 g miere
75 g fulgi de migdale
30 g Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
În vasul mixerului punem untul moale, ouăle şi laptele, le amestecăm puţin la viteză mică, iar apoi adăugăm mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional şi amestecăm până la omogenizare.
Aluatul obținut se pune la rece pentru minim 30 de minute.
Apoi se împarte în două și se întind 2 foi subțiri cu dimensiunea de 30x40 cm pe care le coacem la 170℃, timp de 20-25 de minute.
Se amestecă laptele cu Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional până când își schimbă consistența, apoi adăugăm fisticul, Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker Professional și cireșele confiate tăiate cubulețe.
Se umplu cele 2 foi din aluat fraged cu cremă de vanilie și deasupra se adaugă glazura obținută prin amestecarea mierii cu untul topit și cu fulgii de migdale.
Se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și se gratinează câteva minute până când migdalele devin aurii.
Se porționează în forma și la gramajul dorit.