Prăjitura cu miere, cireșe confiate și fistic

Prăjitura cu miere, cireșe confiate și fistic

Ne îndepărtăm încet-încet de vară, însă ținem aproape aromele delicate de miere, vanilie, migdale și cireșe confiate cu noua rețetă propusă de Jakob Hausmann. Prăjitura cu miere, cireșe confiate și fistic are o textură fină, un aluat pufos și se bucură de o cremă pe cât de aromată, pe atât de răcoritoare.  

Ingrediente

Pentru 10 porții avem nevoie de:
Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

1 ou

100 g unt

 
Cremă:

100 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional

400 ml lapte

400 ml frișcă

20 g fistic tocat

 

1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker

100 g cireșe confiate

 

Glazură:

125 g unt

60 g miere

75 g fulgi de migdale

 

Decor:

30 g Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

În vasul mixerului punem untul moale, ouăle şi laptele, le amestecăm puţin la viteză mică, iar apoi adăugăm mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional şi amestecăm până la omogenizare.

Aluatul obținut se pune la rece pentru minim 30 de minute.

Apoi se împarte în două și se întind 2 foi subțiri cu dimensiunea de 30x40 cm pe care le coacem la 170℃, timp de 20-25 de minute.

 
Cremă:

Se amestecă laptele cu Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional până când își schimbă consistența, apoi adăugăm fisticul, Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker Professional și cireșele confiate tăiate cubulețe.

Se umplu cele 2 foi din aluat fraged cu cremă de vanilie și deasupra se adaugă glazura obținută prin amestecarea mierii cu untul topit și cu fulgii de migdale.

 

Decor:

Se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și se gratinează câteva minute până când migdalele devin aurii.

Se porționează în forma și la gramajul dorit.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter