Prima rețetă din această toamnă propusă de Jakob Hausmann este pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicioasă și versatilă din punctul de vedere al aranjamentului în farfurie! În plus, completează la perfecție aerul tomnatic cu arome clasice care se potrivesc perfect acestui sezon.
400 g morcovi
8 ouă
300 g zahăr
400 g fulgi de migdale
100 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
5 g scorțișoară
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
75 ml suc de lămâie
30 g fistic cubulețe
Felii de morcov deshidratat
Se amestecă ouăle cu zahărul și apoi cu morcovii rași și fulgii de migdale.
Adăugăm Mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional, scorțișoara și plicul de Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker Professional și omogenizăm totul.
Aluatul obținut se coace într-un cerc cu diametrul de 22 cm, la 175 ⁰ C timp de 25-30 de minute.
După răcire, se decorează cu glazura de zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și sucul de lămâie și se porționează.
Deasupra putem decora cu aveline de frișcă și felii de morcov deshidratat.