Jakob Hausmann profită din plin de roadele toamnei – nucile - și le aduce în peisaj într-o combinație imposibil de refuzat – cu gem de zmeură. Prăjitura cu nucă propusă astăzi este pe cât de clasică, pe atât de capabilă să potolească cele mai excentrice gusturi.
165 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
50 g unt
1 ou mic
175 g unt
135 g zahăr
30 g zahăr vanilinat Dr. Oetker Professional
35 ml apă
175 g nucă mărunțită
175 g nucă măcinată
100 g gem de zmeură
În vasul mixerului punem oul și untul și le amestecăm puţin la viteză mică. Apoi adăugăm mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional şi amestecăm până la omogenizare.
Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minimum 30 de minute.
Pentru umplutura de nucă, amestecăm toate ingredientele.
Aluatul fraged se întinde în tava de copt și se unge cu gemul de zmeură peste care adăugăm umplutura de nucă.
Prăjitura se coace la 180⁰ C timp de 20 de minute.
După răcire se porționează în forma și la gramajul dorit.
Putem decora fiecare porție cu miez de nucă.