Prăjitură cu nucă

Prăjitură cu nucă

Jakob Hausmann profită din plin de roadele toamnei – nucile - și le aduce în peisaj într-o combinație imposibil de refuzat – cu gem de zmeură. Prăjitura cu nucă propusă astăzi este pe cât de clasică, pe atât de capabilă să potolească cele mai excentrice gusturi.

Ingrediente

Pentru 4 porții avem nevoie de:
Aluat fraged:

165 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

50 g unt

1 ou mic

 
Umplutură:

175 g unt

135 g zahăr

30 g zahăr vanilinat Dr. Oetker Professional

35 ml apă

175 g nucă mărunțită

175 g nucă măcinată

100 g gem de zmeură

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

În vasul mixerului punem oul și untul și le amestecăm puţin la viteză mică. Apoi adăugăm mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional şi amestecăm până la omogenizare.

Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minimum 30 de minute.

Pentru umplutura de nucă, amestecăm toate ingredientele.

Aluatul fraged se întinde în tava de copt și se unge cu gemul de zmeură peste care adăugăm umplutura de nucă.

Prăjitura se coace la 180⁰ C timp de 20 de minute.

 
Decor:

După răcire se porționează în forma și la gramajul dorit.

Putem decora fiecare porție cu miez de nucă.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter