Turtă dulce

Turtă dulce

Când ne gândim la iarnă, memoria ne surprinde cu o serie de gusturi, arome și mirosuri, toate nedespărțite de imaginea obrajilor roșii și frigul de afară. Rețeta de turtă dulce propusă de Jakob Hausmann face parte chiar din acest peisaj, pe care-l completează cu savoare.

Ingrediente

Pentru 10 porții avem nevoie de:
Aluat fraged:

250 ml frișcă lichidă

150 ml lapte

150 ml nectar de pere

150 g zahăr brun

5 g scorțișoară

2 g nucșoară

2 g ghimbir

10 g bicarbonat Dr. Oetker Professional

400 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

 
Decor:

200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

75 ml suc de lămâie

30 g fistic cubulețe

250 g frișcă

30 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

Felii de portocale, mere și lămâie deshidratate

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

Se amestecă toate ingredientele lichide.

La final adăugăm Mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional și bicarbonatul  Dr. Oetker Professional și le omogenizăm.

Aluatul astfel obținut se toarnă într-o tavă cu diametrul de 20x30 cm și se  coace la 180⁰ C timp de 30-40 de minute.

 
Decor:

După răcire, se porționează și se decorează cu frișca bătută cu zahărul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și feliile de fructe deshidratate.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter