Când ne gândim la iarnă, memoria ne surprinde cu o serie de gusturi, arome și mirosuri, toate nedespărțite de imaginea obrajilor roșii și frigul de afară. Rețeta de turtă dulce propusă de Jakob Hausmann face parte chiar din acest peisaj, pe care-l completează cu savoare.
250 ml frișcă lichidă
150 ml lapte
150 ml nectar de pere
150 g zahăr brun
5 g scorțișoară
2 g nucșoară
2 g ghimbir
10 g bicarbonat Dr. Oetker Professional
400 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
75 ml suc de lămâie
30 g fistic cubulețe
250 g frișcă
30 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
Felii de portocale, mere și lămâie deshidratate
Se amestecă toate ingredientele lichide.
La final adăugăm Mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional și bicarbonatul Dr. Oetker Professional și le omogenizăm.
Aluatul astfel obținut se toarnă într-o tavă cu diametrul de 20x30 cm și se coace la 180⁰ C timp de 30-40 de minute.
După răcire, se porționează și se decorează cu frișca bătută cu zahărul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și feliile de fructe deshidratate.