Lemon Cake

Lemon Cake

Jakob Hausmann ne propune să întâmpinăm noul an cu un desert ușor și aromat, care respectă totuși notele citrice specifice iernii.

Ingrediente

Pentru 5-6 porții avem nevoie de:
Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

200 g unt

100 g zahăr

50 ml lapte

2 g sare

5 g praf de copt Dr. Oetker Professional

50 g lămâie confiată

1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker Professional

4 ouă

 
Glazu:

50 ml Limoncello

100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

 

Decor:

Felii de lămâie proaspătă sau deshidratată

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

În vasul mixerului, punem untul moale, ouăle, zahărul, sarea şi laptele și le mixăm puţin la viteză mică.

Apoi adăugăm Mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional, praful de copt Dr. Oetker Professional, lămâia confiată și amestecăm până la omogenizare.

Tapetăm cu hârtie pergament o tavă de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm.

Aluatul obţinut se pune în tava de copt, se nivelează și se coace 30 – 40 de minute la 180 ⁰ C.

 

Decor:

Se lasă să se răcească și apoi se glasează cu glazura obținută prin amestecarea lichiorului cu zahărul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional după care se porţionează.

Decorăm fiecare porție cu feliile de lămâie.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter