Jakob Hausmann ne propune să întâmpinăm noul an cu un desert ușor și aromat, care respectă totuși notele citrice specifice iernii.
380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
200 g unt
100 g zahăr
50 ml lapte
2 g sare
5 g praf de copt Dr. Oetker Professional
50 g lămâie confiată
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker Professional
4 ouă
50 ml Limoncello
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
Felii de lămâie proaspătă sau deshidratată
În vasul mixerului, punem untul moale, ouăle, zahărul, sarea şi laptele și le mixăm puţin la viteză mică.
Apoi adăugăm Mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional, praful de copt Dr. Oetker Professional, lămâia confiată și amestecăm până la omogenizare.
Tapetăm cu hârtie pergament o tavă de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm.
Aluatul obţinut se pune în tava de copt, se nivelează și se coace 30 – 40 de minute la 180 ⁰ C.
Se lasă să se răcească și apoi se glasează cu glazura obținută prin amestecarea lichiorului cu zahărul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional după care se porţionează.
Decorăm fiecare porție cu feliile de lămâie.