Inimioare cu cremă de cacao și mascarpone

Inimioare cu cremă de cacao și mascarpone

Pentru a întâmpina cum trebuie sărbătorile din luna dragostei, Jakob Hausmann propune un desert ingenios prin care să vă încurajați clienții să-și exprime iubirea.

Ingrediente

Pentru 10 porții avem nevoie de:
Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

1 ou

100g unt 82%

30g cacao Dr. Oetker Professional

20g alune de pădure sau pudră de migdale

 

 
Cremă:

80g Crème Olé cacao Dr. Oetker Professional

200 ml lapte

200 ml frișcă 32%

250g mascarpone

 

Decor:

Fructe de pădure proaspete

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

Se spumează untul cu oul şi apoi se adaugă mixul pentru tarte Dr. Oetker Professional şi cacaua Dr. Oetker Professional, pudra de alune sau cea de migdale și se amestecă până la omogenizare.

Obţinem un aluat fraged care se pune la frigider în folie alimentară şi se lasă la rece 30 min.

Aluatul obținut se întinde în foaie subțire și se decupează cu ajutorul unei forme de inimioară la dimensiunea dorită sau se coace în formă de silicon.

Coacem inimioarele la 170⁰ C timp de 15-20 min.

 

Cremă:

Frișca și laptele se spumează împreună cu mixul de Crème Olé cacao Dr. Oetker Professional până când își schimbă consistența și își mărește volumul.

La final adăugăm în crema mascarpone și amestecăm până la omogenizare.

 

Asamblare prăjitură:

Cu ajutorul posului cu dui, decorăm jumătate din inimioarele din aluat, iar deasupra punem inimioarele rămase.

Deasupra se pot decora cu fructele de pădure sau cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional.

 

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter