Batoane cu miere

Batoane cu miere

Jakob Hausmann propune un desert sănătos și ușor de porționat, ce poate fi integrat în orice meniu. Batoanele de miere au ca bază un aluat fraged, acompaniat de un strat crocant de fructe și semințe uscate și o cremă de vanilie ce leagă perfect toate celelalte ingrediente.

Ingrediente

Pentru 10 porții aveți nevoie de:

 

Aluat fraged:

380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

1 ou

100 g unt

 

Cremă:

100 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional

400 ml lapte

400 ml frișcă

200 g fistic tocat

1 plic Finesse lămâie Dr. Oetker Professional

100 g cireșe confiate

Glazură:

125 g unt

60 g miere

75 g fulgi de migdale

 

Decor:

Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

Mod de preparare:

 
Aluatul fraged:

În vasul mixerului se adaugă untul moale, oul și laptele și se mixează la viteză mică. Apoi, se adaugă mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional și se omogenizează împreună. Aluatul obținut se pune la rece pentru minim 30 de minute.

Compoziția se împarte în două și se întind 2 foi subțiri cu dimensiunea de 30x40 cm care se pun la cuptor la 170°C pentru 20-25 de minute.

 

Crema:

Se amestecă laptele cu mixul de Crème Olé de vanilie Dr. Oetker Professional până se schimbă consistența, apoi se adaugă fisticul, plicul de Finesse de lămâie Dr. Oetker și cireșele confiate tăiate cubulețe.

 

Glazura:

Cele două foi din aluat fraged se umplu cu cremă de vanilie și deasupra se adaugă glazura obținută prin amestecarea mierii cu untul topit și fulgii de migdale.

 

Decor:

Se presară zahărul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și se gratinează câteva minute până când migdalele devin aurii.

Se porționează în forma și gramajul dorit.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter