Jakob Hausmann propune un desert sănătos și ușor de porționat, ce poate fi integrat în orice meniu. Batoanele de miere au ca bază un aluat fraged, acompaniat de un strat crocant de fructe și semințe uscate și o cremă de vanilie ce leagă perfect toate celelalte ingrediente.
Pentru 10 porții aveți nevoie de:
380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
1 ou
100 g unt
100 g Crème Olé vanilie Dr. Oetker Professional
400 ml lapte
400 ml frișcă
200 g fistic tocat
1 plic Finesse lămâie Dr. Oetker Professional
100 g cireșe confiate
125 g unt
60 g miere
75 g fulgi de migdale
În vasul mixerului se adaugă untul moale, oul și laptele și se mixează la viteză mică. Apoi, se adaugă mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional și se omogenizează împreună. Aluatul obținut se pune la rece pentru minim 30 de minute.
Compoziția se împarte în două și se întind 2 foi subțiri cu dimensiunea de 30x40 cm care se pun la cuptor la 170°C pentru 20-25 de minute.
Se amestecă laptele cu mixul de Crème Olé de vanilie Dr. Oetker Professional până se schimbă consistența, apoi se adaugă fisticul, plicul de Finesse de lămâie Dr. Oetker și cireșele confiate tăiate cubulețe.
Cele două foi din aluat fraged se umplu cu cremă de vanilie și deasupra se adaugă glazura obținută prin amestecarea mierii cu untul topit și fulgii de migdale.
Se presară zahărul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și se gratinează câteva minute până când migdalele devin aurii.
Se porționează în forma și gramajul dorit.