Jakob Hausmann a pregătit o prăjitură ușor de preparat, perfectă pentru sezonul fructelor de pădure, acompaniată de ciocolată albă și coajă de lămâie. Acest desert poate fi integrat atât în meniul oricărui restaurant cât și în bucătăria proprie.
380 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
4 ouă
200 g unt
100 ml lapte
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
130 g marțipan
250 g fructe de pădure congelate
100 g fructe de pădure proaspete
75 g ciocolată albă
În vasul mixerului punem untul moale, ouăle, finesse, laptele și marțipanul, le mixăm puţin la viteză mică, iar apoi adăugăm mixul şi amestecăm până la omogenizare.
Tapetăm cu hârtie pergament o tavă de copt cu dimensiuni de 20 x 30 cm.
Aluatul obţinut se pune în tava de copt, se nivelează, după care adăugăm deasupra fructele de pădure congelate și le repartizăm uniform pe toată suprafața aluatului.
Prăjitura se coace între 30 și 40 de minute la 180 ⁰ C.
Prăjitura se lasă să se răcească şi apoi se porţionează.
Decorăm prăjitura cu fructele de pădure proaspete.
Ciocolata albă se topește și cu ajutorul unui cornet decorăm deasupra prăjitura cu ciocolată sub forma unui grătar fin.
Se poate pudra și cu zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional.
Compoziţia este versatilă pentru orice tip de fructe proaspete sau din compot.