Tartă de caise

Tartă de caise

Jakob Hausmann creează contextul perfect în care să fie integrate orice tipuri de fructe, alese în funcție de sezon sau preferințe. În cazul de față, caisele joacă rolul principal, fiind asezonate la final cu un strat delicios de jeleu.

Ingrediente

Aluat fraged:

165 g mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional 

100 g unt

1 ou

 

Umplutură:

500 g caise fără sâmburi (proaspete sau din compot)

20 g pesmet

 

 

Cremă:

3 ouă 

150 ml frișcă lichidă

40 g budincă de vanilie Dr. Oetker Professional

 

Decor:

50 g jeleu sau gem de caise

50 g fistic mărunțit

 

 

Mod de preparare:

 
Aluat fraged:

În vasul mixerului punem oul și untul și le amestecăm puţin la viteză mică, apoi adăugăm mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional şi amestecăm până la omogenizare.

Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minim o oră.

 

Cremă:

Se amestecă puțină  frișcă lichidă rece cu budinca de vanilie Dr. Oetker Professional.

Restul de frișcă se fierbe, se adaugă budinca dizolvată și se amestecă până își schimbă consistența și devine cremoasă. Se adaugă ouăle și se amestecă totul până se omogenizează.

 

Tartă:

Se pregăteşte un cerc pentru copt cu diametrul de 24 cm, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde aluatul fraged în cerc, apoi se adaugă budinca de vanilie și deasupra așezăm jumătățile de caise amestecate cu pesmetul.

Se coace tarta la 170 – 180 ⁰C, timp de 25 – 30 de minute.

Se lasă să se răcească şi se păstrează la frigider la 4 ⁰ C.

 

Decor:

Jeleul se încălzește și cu ajutorul unei pensule întindem jeleul peste caise și pe toată suprafața tartei.

Marginea tartei se decorează cu fistic mărunțit.

 

Aceasta tartă se poate pregăti și cu alte tipuri de fructe, în funcție de sezon sau preferințe.

 

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter