Jakob Hausmann creează contextul perfect în care să fie integrate orice tipuri de fructe, alese în funcție de sezon sau preferințe. În cazul de față, caisele joacă rolul principal, fiind asezonate la final cu un strat delicios de jeleu.
165 g mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
100 g unt
1 ou
500 g caise fără sâmburi (proaspete sau din compot)
20 g pesmet
3 ouă
150 ml frișcă lichidă
40 g budincă de vanilie Dr. Oetker Professional
50 g jeleu sau gem de caise
50 g fistic mărunțit
În vasul mixerului punem oul și untul și le amestecăm puţin la viteză mică, apoi adăugăm mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional şi amestecăm până la omogenizare.
Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minim o oră.
Se amestecă puțină frișcă lichidă rece cu budinca de vanilie Dr. Oetker Professional.
Restul de frișcă se fierbe, se adaugă budinca dizolvată și se amestecă până își schimbă consistența și devine cremoasă. Se adaugă ouăle și se amestecă totul până se omogenizează.
Se pregăteşte un cerc pentru copt cu diametrul de 24 cm, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde aluatul fraged în cerc, apoi se adaugă budinca de vanilie și deasupra așezăm jumătățile de caise amestecate cu pesmetul.
Se coace tarta la 170 – 180 ⁰C, timp de 25 – 30 de minute.
Se lasă să se răcească şi se păstrează la frigider la 4 ⁰ C.
Jeleul se încălzește și cu ajutorul unei pensule întindem jeleul peste caise și pe toată suprafața tartei.
Marginea tartei se decorează cu fistic mărunțit.
Aceasta tartă se poate pregăti și cu alte tipuri de fructe, în funcție de sezon sau preferințe.