Jakob Hausmann ne prezintă desertul care îmbină perfect textura ideală cu savoarea unui desert rafinat. Blatul fraged stă la baza unui strat delicios de nucă în glazură de zahăr și a gemului de zmeură care completează subtil gustul final al prăjiturii.
175 g unt
135 g zahăr
30 g zahăr vanilat Dr. Oetker Professional
35 ml apă
175 g nucă mărunțită
100 g gem de zmeură
În vasul mixerului punem oul și untul și le amestecăm puţin la viteză mica. După care, adăugăm mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional şi amestecăm până la omogenizare. Aluatul obţinut se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece minim 30 de minute.
Pentru umplutura de nucă, amestecăm toate ingredientele de mai sus.
Aluatul fraged se întinde în tava cu dimensiunile de 25 x 20 cm de copt și se unge cu gemul de zmeură, peste care adăugăm umplutura de nucă. Prăjitura se coace la 180 -200 ⁰C timp de 25 de minute.
După răcire, se porționează în forma și gramajul dorit. Putem decora fiecare porție cu miez de nucă.