Turtă dulce

Turtă dulce

Rețeta de turtă dulce a lui Jakob Hausmann este emblematică pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Scorțișoara, ghimbiriul și nucșoara se îmbină perfect într-un desert rafinat, însiropat la final cu nectar de pere pentru un plus de aromă.

Ingrediente

Aluat fraged

250 ml frișcă lichidă

150 ml lapte

150 ml nectar de pere

150 g zahăr brun

5 g scorțișoară

2 g nucșoară

2 g ghimbir

10 g Bicarbonat Dr. Oetker Professional

400 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional

 

Decor:

50 ml nectar de pere

250 g frișcă

30 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional

Felii portocale, mere și lămâie deshidratate

 

Mod de preparare:

 
Aluatul fraged:

Frișca lichidă se spumează și apoi se adaugă restul ingredientelor lichide. Adăugăm Mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional și bicarbonatul Dr. Oetker Professional și omogenizăm totul. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă cu diametrul de 20 x 30 cm și se coace la 180°C timp de 30-40 de minute. După răcire se însiropează cu nectarul de pere.

 

Decor:

Se porționează și se decorează cu frișca bătută cu zaharul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și felii de citrice deshidratate.

Obține o ofertă personalizată

Alătură-te comunității Dr. Oetker Professional!

Trimitem lunar rețete și inspirație pentru profesioniștii industriei HORECA.

Abonare la newsletter