Rețeta de turtă dulce a lui Jakob Hausmann este emblematică pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Scorțișoara, ghimbiriul și nucșoara se îmbină perfect într-un desert rafinat, însiropat la final cu nectar de pere pentru un plus de aromă.
250 ml frișcă lichidă
150 ml lapte
150 ml nectar de pere
150 g zahăr brun
5 g scorțișoară
2 g nucșoară
2 g ghimbir
10 g Bicarbonat Dr. Oetker Professional
400 g Mix pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional
50 ml nectar de pere
250 g frișcă
30 g zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional
Felii portocale, mere și lămâie deshidratate
Frișca lichidă se spumează și apoi se adaugă restul ingredientelor lichide. Adăugăm Mixul pentru prăjituri și tarte Dr. Oetker Professional și bicarbonatul Dr. Oetker Professional și omogenizăm totul. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă cu diametrul de 20 x 30 cm și se coace la 180°C timp de 30-40 de minute. După răcire se însiropează cu nectarul de pere.
Se porționează și se decorează cu frișca bătută cu zaharul pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker Professional și felii de citrice deshidratate.