#professionaltalk

#professionaltalk

În această perioadă, toți profesioniștii din industria ospitalității caută soluții practice, cu efecte pozitive asupra afacerilor și a vieții noastre sociale. Dr. Oetker Professional le susține efortul și pune la dispoziție platformele sale de comunicare pentru a transmite mai departe mesajele corecte și utile către toți cei interesați. Am apelat la partenerii noștri și le-am pus câteva dintre întrebările pe care și le pun toți colegii noștri de breaslă. Iată ce au avut de spus:

Susținem, informăm, conectăm!

Reinventarea afacerilor din industria ospitalităţii în 2020

Măsurile de distanțare și restricțiile care s-au modificat de pe o zi pe alta i-au făcut pe managerii și antreprenorii din industria ospitalității să se adapteze din mers, să dea dovadă de ingeniozitate și solidaritate fără precedent și să folosească toate resursele de optimism pe care le au.

citeşte mai mult
10 măsuri pentru protejarea personalului şi a clienţilor din restaurante

În acest moment, majoritatea operatorilor din industria ospitalității au luat deja o serie de măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului. Prezentăm, însă, aici, o listă cuprinzătoare de idei pentru cei care vor să facă tot posibilul pentru a-și proteja clienții și personalul. 

citeşte mai mult
Design de distanţare – cum vor arăta restaurantele de acum încolo

Fiecare criză mondială de sănătate, cum au fost cele provocate de holeră, tifos sau gripă, a avut un impact de scurtă sau de lungă durată în felul în care arată restaurantele. Proprietarii care pot anticipa ce schimbări merită o investiție de viitor și ce tendințe sunt doar de moment vor avea cel mai mult de câștigat.

citeşte mai mult
Cum se redeschide industria ospitalităţii în alte ţări

După două luni în care industria ospitalității a fost pusă pe pauză în contextul pandemiei, se încearcă o redeschidere treptată, cât mai responsabilă, a restaurantelor, cafenelelor, hotelurilor, precum și a muzeelor, parcurilor și școlilo​r.

citeşte mai mult
Executive Chef @Bogdan Piele

Continuăm să aducem perspective utile colegilor din industria ospitalității, prin seria de interviuri și materiale #professionaltalk. Astăzi, vă invităm să îl urmăriți pe @Bogdan Piele, executive chef la @Militari Ballroom Residence, pentru a afla ce i-a adus împlinire în ultima perioadă și ce îi dă speranță în continuare.

citeşte mai mult
Chef @Constantin Ghimpu

A trecut aproape o lună de la ultima noastră discuție cu Chef @Constantin Ghimpu, așa că am fost curioși ce a făcut în acest timp și ce planuri are pentru perioada următoare. Te invităm să urmărești acest scurt interviu de la distanță, din seria #professionaltalk

citeşte mai mult
Planul pentru redeschiderea localurilor şi a hotelurilor

Pe 15 mai, România trece de la starea de urgență la cea de alertă. Pe de o parte, restricțiile actuale de deplasare vor fi relaxate, însă doar în măsura în care se consideră că nu afectează siguranța populației. Ce înseamnă asta pentru industria ospitalității?

citeşte mai mult
Marii bucătari îşi oferă expertiza online celor care vor să înveţe

Marco Pierre White, cel mai tânăr chef a cărui muncă a fost vreodată răsplătită cu 3 Stele Michelin, spunea că au fost multe momente în cariera sa în care ar fi vrut să renunțe și să lase totul baltă. 

citeşte mai mult
Marian Mantă

Un punct de vedere care face apel la umanitate pentru continuitatea industriei ospitalității vine, de data aceasta, de la Marian Mantă, bucătar-șef la Hotel Ibis. El consideră că oaspeții nu mai sunt doar simpli clienți, ci prieteni ale căror nevoi trebuie să le înțelegem și pentru care trebuie, la rândul nostru, să ne facem înțeleși în această perioadă. Urmăriți cuvintele sale încurajatoare în acest #professionaltalk

citeşte mai mult
Constantin Ghimpu

Chef Constantin Ghimpu a răspuns inițiativei noastre de a susține industria HoReCa. La rândul său, ca și alți colegi, el s-a reorientat în această perioadă către livrarea comenzilor la domiciliu și consideră că rolul comunității gastronomice este mai important ca niciodată, pentru a depăși situația curentă. Urmăriți-i gândurile adresate în acest #professionaltalk

citeşte mai mult
Prepară deserturi inspirate pentru Paşte

Mult-așteptatele Sărbători Pascale nu ar mai fi aceleași fără delicioasele preparate tradiționale care strâng în jurul mesei întreaga familie, cu mirosul lor apetisant. Printre ele, deserturile pufoase și aromate au loc special, încununând meniul bogat cu un festival de savoare pentru papilele gustative.

citeşte mai mult
Reinventarea în industria HoReCa: tactici de succes din străinătate

În perioada actuală, industria ospitalității traversează o nouă dinamică, găsind resurse inovatoare pentru a-și reinventa modelul de business.

În acest context, aplicarea creativității și inventivitatea reprezintă, mai mult ca niciodată, premisele succesului pentru profesioniștii din HoReCa: un business prosper, care își satisface clienții de la distanță.

citeşte mai mult
Măsuri de încurajare a livrărilor de mâncare la domiciliu

În acest moment, se estimează că 3 din 10 angajați români lucrează de acasă. În acest context, marii operatori din industria livrărilor la domiciliu au anunțat măsuri noi prin care să susțină industria ospitalității – pe de o parte prin încurajarea clienților să comande mâncare acasă, iar pe de alta prin încurajarea restaurantelor să își livreze produsele la distanță.

citeşte mai mult
HoReCa reacţionează: câteva exemple de adaptare

Când nu vin clienții la restaurant, vine restaurantul la clienți. Și nu oricum, ci cu oferte și argumente noi.

Așa cum vizionările de apartamente din imobiliare se mută online, și jucătorii din industria ospitalității dau dovadă de creativitate și putere de adaptare apelând la metode neașteptate prin care își pot servi clienții și de la distanță.

Iată câteva dintre exemplele care ne-au inspirat și motivat în ultima săptămână să înlocuim incertitudinea cu inventivitatea.

citeşte mai mult
Industria ospitalităţii - primele măsuri

Industria ospitalității traversează o perioadă care va pune la încercare puterea de adaptare a tuturor celor din breaslă.

Contextul actual a dus la măsuri drastice de izolare la care au aderat atât clienții restaurantelor, cât și angajații lor. Fenomenul pune în dificultate domeniul în ce privește acoperirea costurilor cu resursele umane, cât și relațiile comerciale cu partenerii de afaceri.

citeşte mai mult
Jakob Hausmann

Ca parte din efortul nostru de a susține, informa și conecta industria ospitalității în această perioadă, l-am invitat pe Jakob Hausmann - Master in culinary art să ne spună cum e afectat business-ul său acum și ce recomandare are pentru colegii de breaslă care se confruntă cu aceleași probleme. Dați play la acest prim #professionaltalk!

citeşte mai mult
Bogdan Piele

O perspectivă cât se poate de responsabilă, încurajatoare și utilă vine din partea lui Bogdan Piele, executive chef la Militari Residence Ballroom. Și în cazul său, livrarea a rămas singura opțiune în această perioadă, însă are încredere că, dacă toată lumea își îndeplinește bine rolul, vom trece cu bine peste situație și ne vom întoarce chiar mai pregătiți și mai implicați. Urmăriți întregul său mesaj în acest scurt #professionaltalk.

citeşte mai mult
Gabriela Pascaru

Pe colega noastră Gabriela Pascaru o recunoașteți de la toate evenimentele Dr. Oetker Professional, unde vine să ofere consultanță și inspirație de fiecare dată.2 În această perioadă, și ea și-a anulat toate evenimentele, dar își păstrează optimismul și încearcă să vadă timpul liber primit ca pe o investiție în dezvoltarea profesională și personală. Iată ce mesaj le transmite colegilor din industria ospitalității în acest scurt #professionaltalk.

citeşte mai mult
Vezi mai multe