#professionaltalk

#professionaltalk

În această perioadă, toți profesioniștii din industria ospitalității caută soluții practice, cu efecte pozitive asupra afacerilor și a vieții noastre sociale. Dr. Oetker Professional le susține efortul și pune la dispoziție platformele sale de comunicare pentru a transmite mai departe mesajele corecte și utile către toți cei interesați. Am apelat la partenerii noștri și le-am pus câteva dintre întrebările pe care și le pun toți colegii noștri de breaslă. Iată ce au avut de spus:

Susținem, informăm, conectăm!

Alimente care întăresc sistemul imunitar

Odată cu pandemia, întreaga lume a început să dea o importanță mai mare stării de sănătate, iar subiecte precum imunitatea sunt la ordinea zilei. Cu toate că distanțarea socială, igiena și purtarea măștii sunt metodele prin care sunt prevenite contactarea și răspândirea bolii, schimbarea dietei și a stilului de viață îmbunătățesc starea generală și întăresc sistemul imunitar.

citeşte mai mult
10 metode prin care poate fi redusă risipa alimentară

Subiectul risipei alimentare este unul din ce în ce mai discutat, în principal datorită legăturii directe cu schimbarea climatică, însă și dintr-un motiv etic. Majoritatea consumatorilor nu se împacă cu ideea de a arunca mâncare și apreciază din ce în ce mai mult eforturile companiilor care fac ceva în acest sens.

citeşte mai mult
Trendurile culinare ale verii

Pandemia a avut o influență majoră nu numai asupra industriei restaurantelor, schimbând modul de funcționare și de abordare a activității pentru a supraviețui în condițiile existente, ci a avut un impact major și asupra relației pe care consumatorii o au cu mâncarea. Pentru a putea adapta oferta la cerințele actuale și a rămâne în topul preferințelor clienților, este important să cunoaștem principalele trenduri culinare de care ne vom bucura pe parcursul verii, dar și mult timp de acum înainte.

citeşte mai mult
Soluţii de supravieţuire pentru piaţa de catering

Ultimul an a fost caracterizat de lipsa evenimentelor și a întâlnirilor în număr ridicat de persoane, schimbare produsă de pandemia ce a influențat masiv industria de catering.  În ciuda crizei generate de pandemie, profesioniștii sunt de părere că există potențial de dezvoltare pentru afaceri de catering mici și mijlocii pentru că pe piață există majoritar o serie de mari jucători care au un calendar limitat, iar cererea suferă din cauza lipsei unui număr mai mare de alternative. În cele ce urmează explorăm câteva soluții pe care antreprenorii le pot pune în practică pentru a-și ridica afacerea și nivelul de consum.

citeşte mai mult
Solidaritatea în HoReCa – succesul tuturor depinde de contribuţia fiecăruia

Ultimul an a pus în valoare toate resursele de creativitate și adaptabilitate ale jucătorilor din industria ospitalității, însă a scos la iveală și un alt fenomen: solidaritatea. Succesul tuturor depinde de succesul fiecăruia, astfel că locațiilor puse în dificultate le-au venit în ajutor, în măsura opțiunilor disponibile, și furnizorii și distribuitorii.

citeşte mai mult
De vorbă cu unul dintre consilierii noştri specialişti din Germania

În situații excepționale, cum e cea prin care trece acum industria ospitalității, e natural să vrem să aflăm și perspectiva colegilor din industrie. Am discutat cu profesioniștii locali, iar acum vrem să aflăm cum se vede situația și în Germania. Pentru a afla, am apelat la Klaus-Dieter Gagern, unul dintre consilierii culinari de la Dr. Oetker Professional din Germania. Acesta ajută la dezvoltarea portofoliului de produse pentru HoReCa și le oferă consultanță partenerilor de business, atât la training-uri, cât și la evenimente de profil.

citeşte mai mult
Noul normal? Cum va arăta industria ospitalităţii în viitor

Pentru industria ospitalității, schimbările sunt la ordinea zilei. Așteptările noi ale consumatorilor, tendințele proaspăt apărute și dezvoltările tehnologice fac din acest domeniu unul extrem de dinamic. Pandemia a venit cu propriul set de reguli și nevoi de schimbare, așa că, la un an de la debutul ei în România, ne întrebăm cum va influența domeniul pe termen mediu și lung. Iată la ce influențe ne putem aștepta în viitor. 

citeşte mai mult
Reinventarea afacerilor din industria ospitalităţii în 2020

Măsurile de distanțare și restricțiile care s-au modificat de pe o zi pe alta i-au făcut pe managerii și antreprenorii din industria ospitalității să se adapteze din mers, să dea dovadă de ingeniozitate și solidaritate fără precedent și să folosească toate resursele de optimism pe care le au.

citeşte mai mult
10 măsuri pentru protejarea personalului şi a clienţilor din restaurante

În acest moment, majoritatea operatorilor din industria ospitalității au luat deja o serie de măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului. Prezentăm, însă, aici, o listă cuprinzătoare de idei pentru cei care vor să facă tot posibilul pentru a-și proteja clienții și personalul. 

citeşte mai mult
Design de distanţare – cum vor arăta restaurantele de acum încolo

Fiecare criză mondială de sănătate, cum au fost cele provocate de holeră, tifos sau gripă, a avut un impact de scurtă sau de lungă durată în felul în care arată restaurantele. Proprietarii care pot anticipa ce schimbări merită o investiție de viitor și ce tendințe sunt doar de moment vor avea cel mai mult de câștigat.

citeşte mai mult
Cum se redeschide industria ospitalităţii în alte ţări

După două luni în care industria ospitalității a fost pusă pe pauză în contextul pandemiei, se încearcă o redeschidere treptată, cât mai responsabilă, a restaurantelor, cafenelelor, hotelurilor, precum și a muzeelor, parcurilor și școlilo​r.

citeşte mai mult
Executive Chef @Bogdan Piele

Continuăm să aducem perspective utile colegilor din industria ospitalității, prin seria de interviuri și materiale #professionaltalk. Astăzi, vă invităm să îl urmăriți pe @Bogdan Piele, executive chef la @Militari Ballroom Residence, pentru a afla ce i-a adus împlinire în ultima perioadă și ce îi dă speranță în continuare.

citeşte mai mult
Chef @Constantin Ghimpu

A trecut aproape o lună de la ultima noastră discuție cu Chef @Constantin Ghimpu, așa că am fost curioși ce a făcut în acest timp și ce planuri are pentru perioada următoare. Te invităm să urmărești acest scurt interviu de la distanță, din seria #professionaltalk

citeşte mai mult
Planul pentru redeschiderea localurilor şi a hotelurilor

Pe 15 mai, România trece de la starea de urgență la cea de alertă. Pe de o parte, restricțiile actuale de deplasare vor fi relaxate, însă doar în măsura în care se consideră că nu afectează siguranța populației. Ce înseamnă asta pentru industria ospitalității?

citeşte mai mult
Marii bucătari îşi oferă expertiza online celor care vor să înveţe

Marco Pierre White, cel mai tânăr chef a cărui muncă a fost vreodată răsplătită cu 3 Stele Michelin, spunea că au fost multe momente în cariera sa în care ar fi vrut să renunțe și să lase totul baltă. 

citeşte mai mult
Marian Mantă

Un punct de vedere care face apel la umanitate pentru continuitatea industriei ospitalității vine, de data aceasta, de la Marian Mantă, bucătar-șef la Hotel Ibis. El consideră că oaspeții nu mai sunt doar simpli clienți, ci prieteni ale căror nevoi trebuie să le înțelegem și pentru care trebuie, la rândul nostru, să ne facem înțeleși în această perioadă. Urmăriți cuvintele sale încurajatoare în acest #professionaltalk

citeşte mai mult
Constantin Ghimpu

Chef Constantin Ghimpu a răspuns inițiativei noastre de a susține industria HoReCa. La rândul său, ca și alți colegi, el s-a reorientat în această perioadă către livrarea comenzilor la domiciliu și consideră că rolul comunității gastronomice este mai important ca niciodată, pentru a depăși situația curentă. Urmăriți-i gândurile adresate în acest #professionaltalk

citeşte mai mult
Prepară deserturi inspirate pentru Paşte

Mult-așteptatele Sărbători Pascale nu ar mai fi aceleași fără delicioasele preparate tradiționale care strâng în jurul mesei întreaga familie, cu mirosul lor apetisant. Printre ele, deserturile pufoase și aromate au loc special, încununând meniul bogat cu un festival de savoare pentru papilele gustative.

citeşte mai mult
Reinventarea în industria HoReCa: tactici de succes din străinătate

În perioada actuală, industria ospitalității traversează o nouă dinamică, găsind resurse inovatoare pentru a-și reinventa modelul de business.

În acest context, aplicarea creativității și inventivitatea reprezintă, mai mult ca niciodată, premisele succesului pentru profesioniștii din HoReCa: un business prosper, care își satisface clienții de la distanță.

citeşte mai mult
Măsuri de încurajare a livrărilor de mâncare la domiciliu

În acest moment, se estimează că 3 din 10 angajați români lucrează de acasă. În acest context, marii operatori din industria livrărilor la domiciliu au anunțat măsuri noi prin care să susțină industria ospitalității – pe de o parte prin încurajarea clienților să comande mâncare acasă, iar pe de alta prin încurajarea restaurantelor să își livreze produsele la distanță.

citeşte mai mult
HoReCa reacţionează: câteva exemple de adaptare

Când nu vin clienții la restaurant, vine restaurantul la clienți. Și nu oricum, ci cu oferte și argumente noi.

Așa cum vizionările de apartamente din imobiliare se mută online, și jucătorii din industria ospitalității dau dovadă de creativitate și putere de adaptare apelând la metode neașteptate prin care își pot servi clienții și de la distanță.

Iată câteva dintre exemplele care ne-au inspirat și motivat în ultima săptămână să înlocuim incertitudinea cu inventivitatea.

citeşte mai mult
Jakob Hausmann

Ca parte din efortul nostru de a susține, informa și conecta industria ospitalității în această perioadă, l-am invitat pe Jakob Hausmann - Master in culinary art să ne spună cum e afectat business-ul său acum și ce recomandare are pentru colegii de breaslă care se confruntă cu aceleași probleme. Dați play la acest prim #professionaltalk!

citeşte mai mult
Industria ospitalităţii - primele măsuri

Industria ospitalității traversează o perioadă care va pune la încercare puterea de adaptare a tuturor celor din breaslă.

Contextul actual a dus la măsuri drastice de izolare la care au aderat atât clienții restaurantelor, cât și angajații lor. Fenomenul pune în dificultate domeniul în ce privește acoperirea costurilor cu resursele umane, cât și relațiile comerciale cu partenerii de afaceri.

citeşte mai mult
Bogdan Piele

O perspectivă cât se poate de responsabilă, încurajatoare și utilă vine din partea lui Bogdan Piele, executive chef la Militari Residence Ballroom. Și în cazul său, livrarea a rămas singura opțiune în această perioadă, însă are încredere că, dacă toată lumea își îndeplinește bine rolul, vom trece cu bine peste situație și ne vom întoarce chiar mai pregătiți și mai implicați. Urmăriți întregul său mesaj în acest scurt #professionaltalk.

citeşte mai mult
Gabriela Pascaru

Pe colega noastră Gabriela Pascaru o recunoașteți de la toate evenimentele Dr. Oetker Professional, unde vine să ofere consultanță și inspirație de fiecare dată.2 În această perioadă, și ea și-a anulat toate evenimentele, dar își păstrează optimismul și încearcă să vadă timpul liber primit ca pe o investiție în dezvoltarea profesională și personală. Iată ce mesaj le transmite colegilor din industria ospitalității în acest scurt #professionaltalk.

citeşte mai mult
Vezi mai multe